Hlavní obsah

Uruguayský fotbalista Torreira už po úmtí matky na covid-19 nechce hrát v Evropě

Madrid

Uruguayský fotbalový reprezentant Lucas Torreira už po nedávném úmrtí matky na koronavirus nechce hrát v Evropě. Záložník Atlética Madrid, kde hostuje z Arsenalu, by chtěl přestoupit do argentinské Bocy Juniors, aby byl blízko své rodině.

Foto: @ChrisWheatley_, Twitter

Lucas Torreira v dresu Arsenalu při zápasu Premier League.

Článek

"Tu noc, kdy matka umřela, jsem jako jednomu z prvních zavolal svému agentovi. Řekl jsem mu, že už nechci hrát v Evropě, ale za Bocu. Nebylo to žádné unáhlené rozhodnutí, vždycky jsem po tom toužil. Už jsem se rozhodl, udělám to pro svého otce," řekl ESPN čtyřiadvacetiletý Torreira.

Účastník mistrovství světa v Rusku 2018 se na hostování v Atléticu příliš neprosadil, v základní sestavě byl pouze ve třech ligových zápasech. V Arsenalu má Torreira smlouvu do roku 2023.

Kvůli onemocnění matky ho Atlético pustilo domů do Uruguaye, odkud by se měl v nejbližších dnech vrátit. "Musím zpátky bez ohledu na to, jak to bolí, a soustředit se na Atlético. Zbývá ještě měsíc a půl, doufejme, že to skončí vítězstvím v lize," uvedl Torreira. Atlético vede tabulku španělské nejvyšší soutěže o čtyři body před Barcelonou.

Reklama