Hlavní obsah

V Budějovicích nechtěný Hora míří do Dukly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská Dukla zřejmě získá před jarem významnou posilu. Pokud se nestane nic mimořádného, minimálně do konce sezony se jí upíše zkušený záložník Jakub Hora. Dvaatřicetiletý borec, který ukončil předčasně smlouvu v Budějovicích, by měl s druholigovým týmem poprvé trénovat v úterý.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Jakub Hora na archivním snímku

Článek

„Příchod Kuby Hory je na devětadevadesát procent domluvený. Zbývá už jen zdravotní prohlídka. Pokud jí úspěšně projde, od úterý by se měl zapojit do tréninku. Je to zkušený hráč, věřím, že nám pomůže,“ řekl Sport.cz trenér Dukly Petr Rada. Jeho mužstvo je po podzimu na druhém místě, na první Vyškov ztrácí 4 body.

Hora by mohl být pro Duklu, která by se ráda vrátila mezi tuzemskou elitu, velkou posilou. Mistr ligy s Plzní ze sezony 2012/2013 má v lize odehráno téměř 300 zápasů, vstřelil v nich 44 gólů. Na podzim byl nejproduktivnějším hráčem Českých Budějovic, které ho zkraje listopadu vyřadily z A-týmu, přestože měl platný kontrakt do června 2024.

Jeho součástí totiž byla klauzule o prodloužení smlouvy o rok za stávajících podmínek v případě odehrání určitého počtu minut v této sezoně. Právě tato klauzule se zřejmě stala důvodem Horova vyřazení. Na začátku nového roku se s Dynamem domluvil na finančním vyrovnání a stal se volným hráčem.

Reklama

Související témata:
  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.