Hlavní obsah

Kdyby přišlo víc lidí, asi bych se rozbrečel, řekl Zima. Trpišovského dojalo video

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sto milionů korun, které za něj fotbalová Slavia poslala do Turína, ho nesvazuje. „O té částce nepřemýšlím. Ano, fotbal je o penězích, ale já to beru tak, že se vracím domů. Do klubu, který mám rád. Za Slavii nechám na hřišti všechno,“ mávl nad tím rukou obránce David Zima po obnoveném debutu za sešívané.

Návrat domů. Kdyby přišlo víc lidí, asi bych se rozbrečel dojetím, přiznal David ZimaVideo: Sport.cz

 
Článek

V generálce na jarní část sezony proti slovenskému celku Zlaté Moravce - Vráble odehrál ve druhé půli dvaatřicet minut, sešívaní vyhráli 4:1. „Ale on to měl 1:1, nemůže jít příště do základu,“ žertoval slávistický trenér Jindřich Trpišovský s odkazem, jak padaly branky se Zimou na hřišti.

Třiadvacetiletý stoper se po nástupu do hry uvedl pěknou průnikovou přihrávkou na Ivana Schranze, brzy poté se natahoval po rohovém kopu na míč, ale poslal ho vedle brány posledního celku slovenské ligy. Hrál ve stoperské dvojici po boku Tomáše Vlčka, s rozehrávkou neměl problém, případně natáhl svůj dlouhý krok a balon vyvezl. Ovšem ani on nezasáhl v akci, kdy sešívaní inkasovali.

Slavia v generálce na jaro porazila slovenské Zlaté Moravce 4:1Video: Sport.cz

Zima byl spokojený. „Návrat jsem si užil. Herní styl zůstal stejný, akorát kádr se dost obměnil. Zůstali tu vlastně jen starší reprezentanti. Bude to jen o tom, abych si zvyknul na nové spoluhráče. Tým má obrovský potenciál být top evropským mančaftem,“ vyprávěl vytáhlý obránce.

„Fanoušci mě neskutečně přivítali. Kdyby jich bylo víc, asi bych se dojetím rozbrečel. Bylo to pro mě něco nového. Když jsem odcházel do Itálie, platila covidová opatření a lidí nemohlo přijít tolik,“ rozebíral Zima, jak ho pohltila atmosféra přípravného utkání, na které dorazilo přes šest tisíc diváků.

Ve Slavii vyhlíží daleko větší vytížení, než jaké se mu dostávalo v FC Turín. Naposledy naskočil na osm minut 10. prosince proti Frosinone, celkově si za podzim připsal v Serii A jen šestaosmdesát minut v pěti startech, jednou zažil stodvacetiminutovou porci v poháru.

V kádru sešívaných o jeho pozici leccos napovídá stomilionová cenovka, která odráží velikou důvěru trenérského štábu. Předpokládá se, že v ideální základní jedenáctce bude figurovat, ale i on bude muset Trpišovského a spol. přesvědčit. „Konkurence musí být v každém top evropském týmu. V ní se zlepšujete,“ reagoval na to, že do sestavy se na stoperském postu tlačí i Igoh Ogbu, Tomáš Vlček, Lukáš Masopust, Jan Bořil nebo Tomáš Holeš, který ještě není zdravotně zcela fit a generálku vynechal.

Zima se přiřadil do Trpišovského družiny po dvou a půl letech, kontakt s trenérským štábem udržoval permanentně, zejména s asistentem Zdeňkem Houšteckým. „Ale nemyslím si, že by to bylo něco neobvyklého. Pro mě byla Slavia jasná volba, cítil jsem, že je to pro mě to nejlepší. Chtěl jsem sem z vlastní vůle,“ podotkl odchovanec Sigmy Olomouc.

I Trpišovský po jeho přítomnosti v Edenu toužil. Kouč vyzdvihl, jak mladý obránce vyspěl. „Zaujalo mě video, které vzniklo při jeho představování. Dlouho jsem neviděl něco takového, byl jsem až dojatý. David už mluví jako protřelý matador,“ pronesl hlavní stratég sešívaných. O víkendu začne Slavia jaro ligovým zápasem s Jabloncem. Zima bude připraven.

Získá David Zima se Slavií v sezoně 2023/2024 titul?
Ano
71,1 %
Ne
28,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 895 čtenářů.

Reklama

  2 : 2 Karviná - Zlín 2 : 2 dohráno
20240512T18 : 00:00+0200
Karviná vs. Zlín
Karviná vs. Zlín
Karviná
Zlín
  1 : 2 Liberec - Teplice 1 : 2 dohráno
20240512T15 : 00:00+0200
Liberec vs. Teplice
Liberec vs. Teplice
Liberec
Teplice
  1 : 3 Olomouc - Hradec Králové 1 : 3 dohráno
20240512T15 : 00:00+0200
Olomouc vs. Hradec Králové
Olomouc vs. Hradec Králové
Olomouc
Hradec Králové
  3 : 2 Pardubice - Č. Budějovice 3 : 2 dohráno
20240512T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Č. Budějovice
Pardubice vs. Č. Budějovice
Pardubice
Č. Budějovice
  1 : 1 Bohemians - Jablonec 1 : 1 dohráno
20240512T15 : 00:00+0200
Bohemians vs. Jablonec
Bohemians vs. Jablonec
Bohemians
Jablonec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články