Hlavní obsah

Velké brněnské zklamání. Zbrojovka vydýchává čtvrtfinálový konec v poháru, trenér vysvětloval změny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až se bude 10. března losovat semifinále fotbalového MOL Cupu, Brno bude v osudí chybět. Může za to zpackané čtvrtfinále v Českých Budějovicích, Zbrojovka musela vydýchat porážku 1:2. „Je to zklamání. Z výsledku i hry,“ hlesl brněnský trenér Richard Dostálek. Mimochodem, jeho tým na jaře z šesti ostrých zápasů vyhrál jediný.

Foto: SK Dynamo České Budějovice

V pohárovém čtvrtfinále Českých Budějovic s Brnem kontrastovala radost domácích (v bílém) se smutkem hostů a jejich zklamanými pohledy. Dynamo vyhrálo 2:1.

Článek

Dva góly za první poločas – a vymalováno. Budějovice takhle první únorový den vyhrály pohárové osmifinále s Hradcem Králové (2:0) a hodně podobný scénář měla i měsíc poté bitva s Brnem. „První poločas nám nevyšel. Soupeř nás dostal pod tlak, z kterého jsme se nedokázali vymanit," popsal brněnský kouč Dostálek v rozhovoru pro klubový web. „Předvedený výkon nás mrzí vůči fanouškům, my i oni jsme určitě očekávali lepší hru."

Zbrojovka se do pohárového čtvrtfinále dostala po šesti letech, jenže sváteční zápas nezvládla. Dvoubrankové manko z první půle pro ni bylo neřešitelné. „Po pauze jsme se s tím snažili něco udělat, ale průběh utkání hrál proti nám a z poháru jsme vypadli," litoval Dostálek.

Brněnský trenér promíchal sestavu, třeba nejlepší ligový střelec Jakub Řezníček začal mezi náhradníky a na plac se dostal až v 56. minutě. V ofenzivní fázi to bylo znát, ve statistice přímých střel na branku u Zbrojovky dlouho svítila jednička. A kontaktní gól z hlavy Josefa Divíška v 93. minutě už nic neřešil.

„Změny v sestavě? To rozhodnutí jde za mnou. Už o víkendu máme ligu a do toho přišla nějaká zranění," vysvětloval Dostálek. „Jsou hráči, kterým končí smlouvy. A jsou hráči, kteří si stěžují na nedostatečnou vytíženost. Proto dostali příležitost a někteří z nich ji nevyužili."

Teď musí Zbrojovka rychle přepnout zpátky na ligu: je sice desátá, ale zároveň jen pět bodů od barážové hrany. Dostálkovi chlapci budou mít na regeneraci po poháru pouze dva dny, už v sobotu budou čelit poslednímu Zlínu. Ševci na rozdíl od Brna pohárové čtvrtfinále nehráli.

„Musíme se zkoncentrovat a nastavit hráče tak, abychom je posadili na vítěznou vlnu a dostali do psychické pohody," zavelel trenér Dostálek. Povede se to? V sobotu přijde odpověď.

Reklama