Hlavní obsah

Veselý po vyhrané generálce na Evropu: K dokonalosti jsme měli daleko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Generálka na druhé předkolo Konferenční ligy vyšla, minimálně podle výsledku. Fotbalisté Bohemians před první bitvou s lídrem norské ligy Bodø/Glimt brali výhru 1:0 v Pardubicích. „Upřímně, víc než s výkonem jsme spokojení s třemi body,“ řekl trenér Pražanů Jaroslav Veselý po rušném ligovém prologu, v kterém mohlo padnout daleko víc gólů.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Trenér Jaroslav Veselý se v Pardubicích několikrát hněval, přesto jeho Bohemians vyhráli 1:0.

Článek
Fotogalerie

Čeká je svátek, po dlouhých 36 letech se vracejí do pohárové Evropy. A po vítězství v prvním ligovém kole mohou Bohemians letět do Norska s opatrným optimismem. „Ovšem zůstáváme na špičkách, protože k dokonalosti jsme měli daleko," přiznal Veselý. „Povedlo se nám vstřelit rychlý gól, který paradoxně nastartoval Pardubice. Na nás dolehla tíha, že máme co ztratit, a dovolili jsme soupeři dostat se do šancí. Byly pasáže, kdy jsme odolávali s vypětím všech sil."

Z letních posil byl nejvýraznější brankář Michal Reichl. První ligové minuty v dresu Bohemians, první nula. Co toho pochytal! „Fantastický výkon, moc ho chválím," poklonil se i pardubický trenér Radoslav Kováč. „S Michalem jsem se potkával už ve druhé lize, povedlo se mu postoupit s Olomoucí i s Hradcem. Působí jako flegmatik, přitom je to velký profík. Líbí se mi, že na tým přenáší klid," vykládal Veselý.

Povedl se i premiérový start obránce Matěje Hybše, jenž zkraje zápasu z rohu poslal gólový centr Lukáši Hůlkovi. „Bylo to spíš remízové utkání, mohlo skončit 3:3 nebo 4:4. A škoda, že jsme nevstřelili druhý gól. Šance je potřeba proměňovat, ušetřili bychom si nervózní konec," vyprávěl Veselý. „Co tenhle zápas ukázal před předkolem Konferenční ligy? Vůbec nic. Všechno bude úplně jiné. Umělá tráva, počasí i soupeř, který je hodně kvalitní."

A Pardubice? „Jasné zklamání," poznamenal kouč Kováč. Jeho tým se v minulé sezoně zachránil až v baráži a i nová sezona začala rozpačitě. „Šance jsme měli, ale selhávali jsme ve finální fázi. Agresivita a chuť dotlačit míč do branky musí být větší. Nerad se bavím o štěstí, ale taky nám trochu chybělo. A mrzí mě, že jsme dostali gól ze standardky, na kterou jsme se mohli připravit," litoval Kováč.

Jeho chlapce od bodů odřízlo i vyloučení záložníka Jakuba Matouška, jenž v 68. minutě schytal červenou kartu za sražení rozběhnutého jmenovce Jana Matouška. Pardubický náhradník, jenž do nového angažmá přišel teprve ve středu, byl na place jen něco přes sedm minut...

„Byl tam s Helešicem, jenže si nezařvali, oba propadli a byla z toho červená karta. V téhle situaci si prostě musí poradit," zdůraznil Kováč. „Celkově jsme ale podali velmi dobrý výkon a pokud příště přidáme i góly, můžeme Jablonec porazit. Potřebovali bychom to."

Reklama