Hlavní obsah

Veterán z Ďolíčku má další ligový rekord. Víc mě těší výhra, vyznal se Jindřišek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dočkal se. Josef Jindřišek se ve věku 42 let, 8 měsíců a 8 dnů stal historicky nejstarším hráčem fotbalové ligy. Kapitán Bohemians o měsíc a tři dny překonal dosavadní rekord Pavla Zavadila. Symbolicky se mu to povedlo v Jablonci, kde v lize před dvaceti lety začínal. Jindřišek šel na plac jako náhradník v 81. minutě a pomohl Klokanům k výhře 1:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Jindřišek se stal historicky nejstarším hráčem fotbalové ligy.

Článek

„Rekord mě těší, ale v první řadě jsem rád, že mi drží zdraví. Posunula se věková meta a teď záleží na ostatních, jestli mě někdo překoná,“ řekl Jindřišek v rozhovoru pro O2 TV.

Rekord mu mohl patřit už v září, jenže nejdřív se dvakrát po sobě nedostal na hřiště a pak marodil. Teď už je Jindřišek fit a přepsal historii. Shodou náhod v rodném kraji: z Jablonce to měl po zápase domů do Bohdalovic necelých 20 kilometrů.

„Statistiky moc neřeším. O tomhle rekordu jsem věděl zhruba 14 dnů předtím, když jsem dával jeden rozhovor,“ odkázal Jindřišek na nedávný rozhovor pro Sport.cz. „Je fajn, že se mi to povedlo právě v Jablonci, ale víc mě těší, že máme tři body.“

Poctivý defenzivní záložník měl ligovou premiéru v srpnu 2003, bylo mu dvaadvacet. Po Jablonci prošel ještě Olomouc, hostoval ve druholigovém Fulneku a od zimy 2009 je věrný Bohemians, kde se během čtrnácti let stal klubovou ikonou.

Jindřišek, jenž ještě jako teenager kromě fotbalu závodně běžkoval, drží další dva zajímavé rekordy. Když v dubnu proměnil penaltu proti Jablonci, stal se historicky nejstarším střelcem ligy, trumfnul i legendárního Josefa Bicana. A taky odehrál nejvíc prvoligových zápasů za Bohemians (345).

„Klobouk dolů, že se ve svém věku pořád drží a nemá pokles výkonnosti. Skvěle předjímá situace a má vynikající hru tělem,“ poklonil se v televizním studiu expert Jakub Podaný.