Hlavní obsah

Video sebralo West Hamu šanci urvat vítězství. Moyes spílal sudímu, Souček nehrál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na střely prohráli po nepříliš oslnivém výkonu drtivým poměrem čtyři ku dvaceti, přesto ale mohli fotbalisté West Hamu v úvodním čtvrtfinále Konferenční ligy na hřišti Gentu slavit vítězství. V samém závěru nastavení druhé půle totiž po zákroku Kamila Piatkowského na unikajícího Lucase Paquétu nařídil sudí Tasos Sidiropoulos penaltu pro Kladiváře a polského stopera belgického celku vyloučil, po konzultaci s videorozhodčím ale svůj verdikt změnil. Duel tak skončil remízou 1:1. „Některá rozhodnutí sudího nehrála v náš prospěch. Čekal jsem od týmu více, ale nerozhodný výsledek nám dává dobré šance do domácí odvety,“ hodnotil průběh utkání trenér David Moyes, který dopřál reprezentačnímu bekovi Vladimíru Coufalovi podruhé v řadě plnou minutáž. Jeho kolega Tomáš Souček naopak celý zápas pouze sledoval z lavičky náhradníků.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Trenér West Hamu David Moyes sleduje svěřence během úvodního čtvrtfinále Konferenční ligy na hřišti Gentu.

Článek
Fotogalerie

Výsledek je víceméně tím jediným, s čím byli Kladiváři po souboji s belgickým oponentem spokojeni. Moyesovi svěřenci se sice zásluhou Dannyho Ingse dostali do vedení, po necelé čtvrt hodině druhého dějství ale inkasovali. „To od nás bylo opravdu chabé. Naší obranou se dostali až příliš snadno. Celkově mě zklamalo, že jsme na soupeře fyzicky nestačili," lamentoval 59letý Skot.

„Remíza je zasloužená. Nepodařilo se nám najít správný rytmus hry ani získávat odražené míče. Neodvedli jsme dobrý výkon, pozitivem ale je, že jsme neprohráli. Sice mě těší, že jsem skóroval, ale jsem smutný z toho, jak jsme se prezentovali jako tým," hodnotil duel střelec Ings, pro něhož se jednalo o vůbec první kariérní trefu v evropských pohárech.

„West Ham nevypadal jako tým, který držel osud utkání ve svých rukou. Ve hře mi chyběla intenzita, přitom jeho hráči jsou dost možná nejblíže v kariéře k tomu, aby získali evropskou trofej. Je víceméně dílem štěstěny, že osud čtvrtfinále je stále v jejich rukou," vyjádřil nespokojenost s výkonem Kladivářů bývalý anglický záložník Joe Cole.

Jak realizační tým, tak hráči West Hamu, si uvědomují, že čtvrteční domácí odveta bude pořádnou výzvou. „Příští týden nás čeká opravdu těžké utkání, čelíme solidnímu soupeři," ví Moyes. „Do druhého zápasu máme co zlepšovat," uzavřel pak jeho svěřenec Ings.

Reklama

  2 : 1 Sparta - Ostrava 2 : 1 dohráno
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  0 : 1 Ml. Boleslav - Slovácko 0 : 1 dohráno
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
  Slavia - Plzeň zítra 19 : 30
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články