Hlavní obsah

Plzeň - Ústí 1:0Západočeši vyhráli i třetí přípravný duel

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Plzně porazili v sobotu Ústí nad Labem 1:0, zvítězili i ve třetím přípravném duelu a opět bez inkasované branky. V dalších přípravných zápasech uspěli favorizované týmy Slovácka, Českých Budějovic a Hradce Králové. Remízou skončil duel Zbrojovky Brno s Fastavem Zlín. Ostrava podlehla Lechu Poznaň 2:4.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Plzně Michal Bílek může být s přípravou svého celku zatím spokojený.

Článek

O těsné výhře Plzně rozhodl už v úvodní minutě Sýkora. Stejně jako v předchozích dvou přípravných duelech i tentokrát trenér Bílek do druhého poločasu výrazně obměnil sestavu.

"Zatím to byl náš nejtěžší soupeř v přípravě. Ústí hrálo organizovaně a hodně aktivně napadalo. Dali jsme jen jeden gól, ale měli i spoustu dalších šancí. Ty jsme nedali, tak doufám, že jsme si jejich proměňování schovali na další zápasy," citoval klubový web asistenta Pavla Horvátha.

Kvůli zranění už v prvním poločase odstoupili Beauguel a Koželuh. "Bylo to samozřejmě nepříjemné. Ale je ještě dostatek času v přípravě a uvidíme, jak na tom budou po vyšetření. Cítili něco ve svalu, tak prostě radši odstoupili," řekl Horváth.

Zlín smazal hrozivou ztrátu

Slovácko v Kroměříži odehrálo první přípravné utkání. Triumf čtvrtého celku prvoligové tabulky zařídili Daníček, Vecheta, Sadílek, Jurečka a vlastní brankou Novotný.

Ostrava v poločase prohrávala s Lechem 0:2, přičemž jeho druhou branku vstřelil bývalý hráč Karviné a Plzně Ba Loua. Po změně stran Jaroň z penalty a Klíma srovnali, jenže vedoucí tým polské ligy opět odskočil na rozdíl dvou tref. V závěru mohl snížit Šín, z pokutového kopu však nastřelil tyč.

Baník měl dnes na soustředění v Beleku vyzvat i rumunský celek Universitatea Craiova, který však kvůli koronaviru z Turecka odcestoval.

České Budějovice zdolaly druholigovou Příbram 2:0 a v zimní přípravě vyhrály i ve druhém utkání. V rozmezí 33. až 35. minuty rozhodli Mihálik a Škoda.

"S výkonem týmu jsem spokojený. Přestože jsme opět prostřídali prakticky dvě rozdílné jedenáctky, byli jsme v obou poločasech lepší a vedle dvou branek jsme měli i celou řadu dalších velkých šancí. To je právě to jediné, co nás může dnes mrzet. Měli jsme vyhrát vyšším rozdílem, protože šance jsme na to rozhodně měli," uvedl trenér Dynama David Horejš.

Zlín s lídrem druhé ligy Brnem remizoval 3:3, přestože prohrával 1:3. Za "Ševce" se prosadili Poznar, Hellebrand a Bobčík.

Přípravná fotbalová utkání
Viktoria Plzeň - FK Ústí nad Labem 1:0 (1:0)
Branka: 1. Sýkora.
Sestava Plzně - I. poločas: Tvrdoň - Řezník, Hejda, Pernica, Koželuh (25. Žilák) - Káčer, Bucha - Sýkora, Šulc, Mosquera - Beauguel (14. Jedlička). II. poločas: Tvrdoň - Kayamba, Kaša, Gabriel, Žilák - Ndiaye, Janošek - Čermák, Jedlička, Potočný - Chorý. Trenér: Bílek.
FC Hradec Králové - MFK Chrudim 3:0 (1:0)
Branky: 42. Novotný, 87. Jurčenko, 90. Kateřiňák.
Sestava Hradce Králové: I. poločas: Vízek - Klíma, Král, Čech - Novotný, Rada, Kučera (30. Soukeník), Mejdr - Vlkanova, Vašulín, Prekop. II. poločas: Fendrich - Donát, Kodeš, Leibl - Harazim, Soukeník, Kařiňák, Kutík - Jurčenko, Záviška, Kejř. Trenér: Koubek.
Zbrojovka Brno - Fastav Zlín 3:3 (2:1)
Branky: 16. Ševčík, 42. Rogožan, 54. Kohoutek - 27. Poznar, 63. Hellebrand, 85. Bobčík.
Sestava Zlína: Dostál (46. Rakovan) - Cedidla (46. Nečas), Kolář (46. Kulíšek), Simerský, Matejov - Fillo (46. Fantiš), Conde, Hrubý (46. Hellebrand), Janetzký (46. Bobčík), Hrdlička - Poznar. Trenér: Kalivoda.
Dynamo České Budějovice - 1. FK Příbram 2:0 (2:0)
Branky: 33. Mihálik, 35. Škoda.
Sestava Č. Budějovic - I. poločas: Vorel - Čolič, Brabec, Králik, Sladký - Hora, Krch - Brandner, Mihálik, Mršič - Škoda. II. poločas: Šípoš - Matvejev, Brabec, Havel, Skovajsa - Čavoš, Krch - Tolno, Hellebrand, Vais - Hais. Trenér: Horejš.
SK Hanácká Slavia Kroměříž - 1. FC Slovácko 1:5 (1:1)
Branky Slovácka: 81. a 86. Sadílek, 30. Daníček z pen., 70. Vecheta, 83. Jurečka.
Sestava Slovácka: Nguyen (46. Fryšták) - Tomič (46. Reinberk), Divíšek, Hofmann (23. Sadílek), Juroška (46. Kalabiška), Šimko, Šašinka (61. Vecheta), Daníček, Kudela (46. Havlík) , Kohút (46. Aldin), Vecheta (46. Jurečka). Trenér: Svědík.
MFK Karviná - Liptovský Mikuláš 1:3 (0:2)
Branky: 52. Zych - 5. Staš z pen., 21. Káčeřík, 67. Voško z pen.
Sestava Karviné: Bajza - Sanneh, Buchta, Kobouri, Šehič - Želizko, Qose - Vlachovský, Papadopulos, Bartošák - Durosinmi. Trenér: Páník.
Ostrava - Lech Poznaň 2:4 (0:2)
Branky: 59. Jaroň z pen., 68. Klíma - 27. Ramírez, 30. Ba Loua, 77. Marchwiňski, 80. Kvekveskiri z pen.
Sestava Ostravy: Budinský - Juroška, Pokorný, Lischka, Fleišman - Jaroň, Kaloč, Kuzmanovič, Boula, Buchta - Klíma. Trenér: Galásek.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň