Hlavní obsah

Ztratí Plzeň kanonýra? Beauguel připustil odchod už v zimě!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zůstane nejlepší ligový střelec Jean-David Beauguel v Plzni do léta, kdy mu vyprší kontrakt, nebo odejde už v zimě? Pro druhý tým tabulky, který na Slavii ztrácí jediný bod, zásadní otázka. Kouč Michal Bílek na startu zimní přípravy připustil, že francouzského útočníka možná ztratí. Teď se k tomuto tématu vyjádřil sám Beauguel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jean-David Beauguel z Plzně slaví svoji trefu proti Olomouci.

Článek

„Třetího ledna jsem nastoupil v Plzni přípravu, měl bych tu dokončit sezonu. Pokud se ale naskytne dobrá nabídka v zimě, pro mě i pro klub, budeme o ni diskutovat. Pokud ne, ve Viktorce zůstanu," řekl Beauguel v rozhovoru pro francouzský server Onze Mondial.

Svému agentovi prý řekl, aby mu nepletl hlavu možnými alternativami. Dal mu jasný pokyn: Zavolej mi, až bude něco stoprocentního. „V Česku jsem strávil osm let života, ocitám se v klíčovém okamžiku své kariéry. Dobře ale vím, že mám malou šance podepsat smlouvu s dobrým klubem z francouzské Ligue 1 nebo z bundesligy. Jako odchovanec Marseille bych byl nejšťastnější, kdyby mi manažer zavolal a oznámil mi, že mě chce Olympique. Klidně jako druhého nebo třetího útočníka," smál se Beauguel.

Server transfermarkt.de u jeho jména uvádí tržní cenu 2 miliony eur (50 milionů korun). Vzhledem ke končícímu kontraktu by ale pochopitelně Plzeň obdržela v zimním přestupní okně jen zlomek sumy. Ovšem klubu, který není v kdovíjaké finanční kondici a jako spásu vyhlíží příchod nového movitého majitele, by se nějaký milion korun hodil. Jenže hraje o titul, pustit nejlepšího střelce by se rovnalo rezignaci na boj o mistrovskou korunu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jean-David Beauguel z Viktorie Plzeň během utkání 3. předkola Evropské konferenční ligy.

„Ano, jsme druzí o bod za Slavií, možná se mi podaří být nejlepším střelcem a vyhrát titul. Tohle je moc lákavé," tvrdí Beauguel. Neriskuje však svojí otevřeností, kdy připouští zimní odchod, přízeň fanoušků Viktorie, kteří ho zbožňují?

„Na sociálních sítích od nich dostávám spoustu zpráv, žádají mě, abych zůstal. Na jednu stranu mě to moc těší, ale oni nechápou, že mám nějakou smlouvu. A že jsem jen pěšák ve světě fotbalu," podotkl 29letý útočník, který už v létě avizoval, že tato sezona je pro něj v Česku poslední. Důvod? Rasistické pokřiky, který čelí občas při venkovních zápasech.

„Stává se to znovu a znovu. Na Twitteru jsem se trochu vzbouřil, protože není normální, aby fotbalová asociace nereagovala. Neříkám ale, že Česko je rasistická země, protože mimo fotbal jsem nikdy neměl problém," uvedl Beauguel, který prožívá nejlepší období své kariéry. Během podzimu nastřílel za Plzeň v lize deset gólů, s Václavem Jurečkou ze Slovácka vedou tabulku střelců. S trenérem Viktorie Michalem Bílkem je na jedné vlně, spolupráci s ním si opakovaně pochvaluje.

„Byli jsme spolu už ve Zlíně, má ve mě důvěru. Vím, že mě v šedesáté minutě nevystřídá, přestože se mi třeba úplně nedaří," uzavřel Beauguel. Bude s Bílkem spolupracovat i během jara nebo se jejich cesty v zimě rozejdou?

Reklama

Související témata: