Hlavní obsah

Zase jste nás šmiknul, doufám, že se vám bude dobře spát! Teplice se zlobí na videorozhodčího

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ohraná pohádka. Ani 12. kolo Fortuna ligy se neobešlo bez kontroverzí ohledně (ne)používání VAR. Domácí porážka Teplic s Baníkem Ostrava (0:1) budila emoce hlavně na straně Sklářů, kteří se cítili být poškozeni videorozhodčím Ladislavem Szikszayem. „To už je třetí zápas, ve kterém jste nás šmiknul,“ křičel po utkání v útrobách stadionu sportovní ředitel Teplic Štěpán Vachoušek.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Rozhodčí Ondřej Pechanec prohlíží video

Článek

„Zase si budete dělat alibi, jako po každém zápase. Doufám, že se vám bude dobře spát,“ pokračoval bývalý vynikající záložník. Co ale Severočechy tak rozhořčilo?

Po necelé půlhodině do té doby poměrně klidného duelu došlo v šestnáctce Baníku k první kontroverzní situaci. Po střetu s Janem Juroškou šel totiž k zemi domácí Petr Hronek. Jenže sudí Ondřej Pechanec přímo na ploše souboj buď neviděl, nebo neshledal jako penaltový. Szikszay u VAR jej k přezkoumání situace nevyzval a hrálo se tak dále.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Trenér Teplic Zdenko Frťala, který dostává žlutou kartu a rozhodčí Ondřej Pechanec

Což se Teplicím nezamlouvalo. „Rozběhl jsem se, cítil, že na mě zezadu šlápl, a spadl jsem na zem. Za mě to byla penalta,“ povzdechl si Hronek. „Ukazoval jsem rozhodčímu, že nohu mám sedřenou a asi jsem si to sám neudělal,“ dodal poté.

Stručně, ale jasně jej doplnil trenér Zdenko Frťala. „Dělám výjimečně, že se budu vyjadřovat. Protože víme, co bude následovat. Ale za mě to byla penalta a nepískl ji,“ lamentoval 53letý kouč.

Krátce před pauzou už video do hry vstoupilo, ale tentokráte v roli kata Teplic. Ostravský rychlík Abdullahi Tanko si obhodil Mičeviče a štrádoval si to směrem k brance. Srbský stoper jej zastavil a balon mu s vypětím všech sil vypíchl. Rozhodčí Pechanec nejprve signalizoval, že se jednalo o čistý skluz, pak se mu ale do sluchátka ozval Szikszay. Po opětovném shlédnutí situace pak kvůli tomu, že Mičevič po skluzu zvedl nohu, přes niž Tanko v plném běhu přepadl, nakonec tasil červenou kartu a poslal Skláře do oslabení. „Proběhlo nějaké školení, my jsme toho součástí. Zpětně jsem se na celou situaci díval, za mě to nebyla červená ani náhodou,“ domnívá se Frťala.

„Ještě jsem to neviděl. Ale z toho, jaké mám informace, Mičevič po kontaktu s míčem fauloval. Tanko by možná balon ještě mohl dostihnout. Pak je tedy na zvážení červená karta,“ kontroval jeho protějšek Pavel Hapal. Obě sporné situace poté na svém účtu na sociální síti X (dříve Twitter) rozebíral i tiskový mluvčí Teplic Martin Kovařík.

Přesuňme se ještě do 84. minuty. Oslabené Teplice už prohrávaly o jednu branku, k jejich radosti ale Pechanec ukázal na penaltu po ruce Ladislava Almásiho. Jenže opět se ozval VAR, po jehož intervenci hlavní arbitr pokutový kop odvolal. „Věděl jsem, že ruka byla u těla. Sudí mi potvrdil, že na videu to hned viděl. To se nepíská,“ měl jasno slovenský čahoun, jenž utkání rozhodl jedinou brankou.

„Musím být soudný. Tohle ruka nebyla,“ uznal Frťala. Stínadla se pak dožadovala zásahu videorozhodčího a případné penalty i v samém závěru, kdy zahrál rukou hostující Filip Kubala. Míč ale horní končetinu útočníka Baníku trefil po odrazu od stehna, takže tady o pokutovém kopu ani nemohla být řeč.

Video i tak přineslo řádnou dávku emocí, na teplické straně hlavně těch negativních. „Řekl bych vám pravdu, ale to úplně nemůžu,“ hořce glosoval přínos VAR domácí Hronek. „Tyhle věci raději nekomentuji. Rozhodčí podle mě ale všechny situace posoudil velmi dobře, takže mu nemám co vytknout,“ uzavřel o poznání spokojenější Almási.

Reklama

  5 : 0 Slavia - Ostrava 5 : 0 dohráno
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články