Hlavní obsah

Zázrak, další boží ruka, žasli fanoušci. Zasáhl duch Diega Maradony, měli jasno

Neuvěřitelné, zázrak. Jak je tohle možné? Fanoušci sledující argentinský šlágr Superclasicu mezi River Plate a Bocou Juniors jen užasle zírali, jak míč chvíli před koncem míří do branky Juniors za stavu 1:1. Na poslední chvíli ale na brankové čáře změní směr a souboj nesmiřitelných rivalů neměl nakonec vítěze. Někteří z fandů si vysvětlují situaci tak, že musel zasáhnout duch zesnulého legendárního Diega Maradony, který Boce fanaticky fandil.

Foto: Marcelo Endelli, Reuters

Fotbalista Marcos Rojo z týmu Boca Juniors a jeho reakce.

Článek
Fotogalerie
Fotogalerie

Zásah nadpřirozených sil. Přesně tak se v Argentině píše o situaci z konce zápasu hraného na stadionu La Bombonera mezi odvěkými a nesmiřitelnými rivaly. Duel mazi River Plate a Bocou v poslední minutě spěl k remíze 1:1, když Esteban Andrada v brance Juniors minul míč a ten směřoval do sítě. Tábor River Plate balon pohledem tlačil do sítě, jenže na brankové čáře najednou míč změnil nečekaně směr a gólman díky tomu stihl zasáhnout. Z vítězného gólu nebylo nic.

„Neviditelná ruka D10," měl jasno jeden z fanoušků, když vše okomentoval na sociálních sítích. „Jediného možní vysvětlení je, že zasáhl Maradonův duch a poslal míč z branky ven," dodal další.

Po zápase, kde sudí udělil dvě červené karty a padl i stejný počet branek, se ale stejně nejvíce mluvilo o situaci z poslední minuty.

Reklama