Hlavní obsah

Žolík Lingr opět úřadoval! Feyenoordu pomohl k výhře i v Lize mistrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když přijde do hry z lavičky, podílí se na vstřeleném gólu. Český reprezentant Ondřej Lingr v roli žolíka potřetí v řadě pomohl Feyenoordu Rotterdam k výhře, tentokráte dokonce při svém debutu v hlavní fázi Ligy mistrů. Na place strávil něco málo přes dvacet minut a proti Celticu Glasgow stihl jak mít prsty ve druhé brance při výhře 2:0, tak vstřelit sporně neuznaný gól.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Ondřej Lingr pomohl Feyenoordu k vítězství v Lize mistrů.

Článek

24letý ofenzivní univerzál, jenž v létě vyměnil dres pražské Slavie za taktéž červenobílé barvy nizozemského Feyenoordu, tak navázal na dvě povedená ligová utkání. V nich nastoupil ze střídačky, obdobně jako při premiéře v milionářské soutěži, a v novém působišti se ihned uvedl nejprve asistencí a poté vstřelenou brankou při dvou vysokých triumfech (5:1 a 6:1).

Duel Ligy mistrů s Celtikem byl, minimálně co do skóre, o poznání vyrovnanější. Feyenoord otevřel střelecký účet až v nastavení bojovné první půle zásluhou Calvina Stengse, čemuž Lingr přihlížel pouze z lavičky. „Průběhem úvodního dějství jsem nebyl překvapen, protože Celtic je známý agresivním presinkem. Bylo evidentní, že jsme ve výstavbě útoku nebyli tak kvalitní jako obvykle,“ komentoval průběh zahajující pětačtyřicetiminutovky trenér Arne Slot.

Na pojišťující trefě, která padla až v 76. minutě po dvojici červených karet pro hráče skotského mužstva, se ale Lingr již podílel. Jeho centr z pravé strany pokutového území totiž bránící Alistair Johnston odvrátil jen před íránského forvarda Alirezu Džahanbakše, který se z velmi dobré pozice nemýlil a uklidnil tak domácí fanoušky.

Pro Lingra osobně ale mohlo být ještě veseleji. V samém závěru zápasu totiž z první usměrnil pas z levé strany přesně k tyči, kam nedoskočil ani zkušený brankář Celtiku Joe Hart. Branka byla ale českému útočnému středopolaři po intervenci videorozhodčího sebrána pro velice těsné postavení mimo hru.

Na premiérovou trefu v Lize mistrů si tak Lingr bude muset ještě počkat.

Celek z Rotterdamu to ale mrzet nemuselo, neboť i díky dvojnásobné přesilovce si ve svém prologu v probíhajícím ročníku nejprestižnější klubové soutěže světa pohodlně dokráčel pro tři body. „Je sice škoda, že jsme nepřidali ještě více branek. Ale s vítězstvím musíme být spokojeni. Pro Feyenoord přecE jen není samozřejmostí triumfovat v každém duelu Ligy mistrů,“ hodnotil výsledek kouč.

Nizozemský celek ale počítá i ztráty, krátce před koncem jej potkalo neštěstí v podobě zranění křídelníka Luky Ivanušece. Chorvatský reprezentant, jenž se v posledním utkání před přestupem do Feyenoordu prosadil i v předkole Evropské ligy proti Spartě Praha coby hráč Dinama Záhřeb, si totiž krátce těsně před závěrečným hvizdem poranil kotník a trávník opustil na nosítkách. „Zatím netušíme, jak vážné to bude. Ale pokud mu noha ztuhne, nedělám si iluze, že by byl k dispozici pro nedělní zápas,“ naznačil trenér Slot, že potíže s kotníkem Ivanušece možná vyřadí z nominace pro nadcházející ligový šlágr na hřišti Ajaxu Amsterdam.

Možná se tak otevírá možnost pro Lingra dostat se poprvé od změny angažmá do úvodní jedenáctky. V ofenzivě totiž dokáže být platný v téměř jakékoliv roli, takže zastat nyní uvolněnou pozici levého křídla by mu nemělo činit problém. Navíc už během prvních pár duelů v dresu nového zaměstnavatele jasně dokázal, že pro mužstvo umí být platný.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.