Hlavní obsah

CHRAST 2010 – sport i divadlo

Štepán Materna

Druhý květnový víkend uspořádal pražský tým Terrible Monkeys již 15. ročník tradičního turnaje v Chrasti u Chrudimi. Ultimate si přijelo zahrát 12 týmů z celé republiky, ze Slovenska i Německa. Stejně jako minulý rok se souběžně odehrál také turnaj v DDC (Double Disc Court), na sobotní večer si pořádající tým připravil divadelní překvapení ve vlastní režii.

Foto: David Průcha

"Chrast je můj nejoblíbenější turnaj," říká legenda českého frisbee Jan "Papá" Filandr. Na snímku jeho syn Lukáš (Prague Devils masters).

Článek
Fotogalerie

Jeden z nejstarších českých turnajů je plný tradic a každým rokem přibývají nové. K těm klasickým jistotám patří například sobotní divadlo v místní sokolovně, které si každý rok připravuje pořádající tým. Letošní velmi interaktivní představení bylo věnováno podvodnímu světu. Teprve minulý rok byl turnaj obohacen o paralelní turnaj dvojic v DDC a o účast týmů „masters“ – hráčů starších 30 let. Na fotbalovém hřišti v Chrasti tak lze spatřit legendy sportu, které již jinde téměř nehrají.

Přes velmi uvolněnou atmosféru turnaje jsme byli svědky poctivých sportovních výkonů hráčů všech věkových kategorií a různorodých herních stylů. Se zápasy v základních skupinách si nejlépe poradili bratislavští Mental Discorders a „masters“ pražského týmu Prague Devils. Ti obhajovali loňské vítězství. Oba týmy bez problémů prošli přes své semifinálové soupeře a ve finále se tak sešli dva dosud neporažené týmy.

Prague Devils masters nasadili svou tradiční zónovou obranou a hned vybojovali dvoubodový náskok. Ten jim však vydržel jen do poloviny zápasu, kdy soupeř využil jejich chyb, srovnal skóre a vzápětí získal i důležitý jednobodový náskok. Pražský tým měl sice v samotném závěru zápasu možnost srovnat skóre, ale Slováci se již o vítězství nechtěli nechat připravit. Finálové skóre nakonec bylo 10:8 pro Mental Discorders.

Třetí místo obsadil mladší tým Prague Devils po vyrovnaném zápase s Pražskou sedmou. Cenu Spirit of the game získal hradecký tým Kulatá šachovnice.

Turnaj smíšených dvojic v Double Disc Courtu se pro velký zájem týmů hrál letos vyřazovacím systémem hned od začátku. Nemilosrdným sítem nepřipouštějícím žádnou porážku prošli vítězně manželé Petr a Kristina Medkovi.

Výsledky Chrasti 2010 - ultimate:
1. Mental Discorders (Slovensko)
2. Prague Devils masters
3. Prague Devils
4. Pražská sedma
5. Trouble Band
6. Velká Morava
7. Uncle John’s band (Německo)
8. Terrible Monkeys
9. Žlutá zimnice
10. Outsiterz (Slovensko)
11. Kulatá šachovnice
12. BoAtruc
Cena Spirit of the Game:
Kulatá šachovnice
Výsledky Chrasti 2010 - DDC:
1. Kristina Medková a Petr Medek

Reklama