Hlavní obsah

Gymnazisté z Českých Budějovic obhájili prvenství ve Středoškolské lize

V pondělí se v Dobřejovicích u Prahy uzavřel letošní ročník Středoškolské ligy v ultimate frisbee. Stejně jako zimní část, tak i venkovní část vyhrálo gymnázium Jírovcova z Českých Budějovic.

Foto: Petr Kotěšovec

Pražskému gymnáziu Nad alejí opět chyběl jen kousíček, aby dosáhl na vítězství v lize.

Článek
Fotogalerie

Turnaji předcházela dvě kvalifikační kola, jedno na podzim a jedno v květnu. Na základě výsledků se finálový turnaj rozdělil na dvě skupiny. Horní osmička mohla bojovat o titul vítěze ligy, zatímco spodní skupina už na titul dosáhnout nemohla.

Do spodní skupiny se přihlásilo pět škol a ty sehrály turnaj způsobem každý s každým. Tuto spodní skupinu a celkové deváté místo vyhrálo Česko-anglické gymnázium z Českých Budějovic.

Nejlepších osm škol se rozdělilo na dvě skupiny po čtyřech a hrálo se především o nasazení do čtvrtfinále. Skupinu A vyhráli favorité turnaje, gymnázium Jírovcova, a skupinu B pražské Gymnázium Nad Alejí.

Čtvrtfinálové zápasy žádné překvapení nepřinesly a do semifinále postoupili všichni favorité a nejvýše nasazení. Obě semifinále byla potom poměrně jasnou záležitostí vítězů skupin, kteří zvítězili s velkým bodovým rozdílem. Třetí místo vybojovalo gymnázium z Třeboně, které porazilo Lepařovo gymnázium z Jičína. To si alespoň odneslo cenu Spirit of the Game.

Finálový zápas sliboval vyrovnanou bitvu a očekávání, zda se pražskému gymnáziu podaří zastavit letos dominující gymnázium Jírovcova z ČB. Začátek se pražským gymnazistům povedl, ujali se vedení a drželi si ho po celou první třetinu finále. Pak ale začali dělat chyby, kterých soupeř využil a postupně si vypracoval náskok až čtyř bodů. Náskok si pohodlně udržel až do konce a slaví tak další vítězství.

Letošní ročník zaznamenal poměrně výrazný nárůst zúčastněných škol. Oproti loňským devíti se jich letos zapojilo osmnáct a některé další projevily zájem o účast v příštím ročníku, který začne s novým školním rokem na podzim.

Výsledky:
1.Gymnázium Jírovcova České Budějovice
2.Gymnázium nad Alejí Praha
3.Gymnázium Třeboň
4.Lepařovo gymnázium Jičín
5.Gymnázium B. Němcové Hradec Králové
6.Jiráskovo gymnázium Náchod
7.Gymnázium Žďár nad sázavou
8.OA Chrudim
9.Česko-anglické gymnázium České Budějovice
10.Gymnázium Chrudim
11.Gymnázium Špitálská Praha
12.1. soukromé jazykové gymnázium Hradec Králové
13.Gymnázium Litoměřice
Spirit of the Game: Lepařovo gymnázium Jičín

Reklama