Hlavní obsah

Brit Casey při debutu vyhrál MS ve hře na jamky

WENTWORTH

Britský golfista Paul Casey vyhrál mistrovství světa ve hře na jamky. Na domácí půdě ve Wentworthu v nedělním finále deklasoval přemožitele Tigera Woodse z prvního kola Shauna Micheela, když měl už osm jamek před koncem nedostižný náskok deseti vítězství.

Článek

Casey si díky tomu při premiéře na prestižním podniku vydělal rovný milión liber, což je v současné době nejvyšší prémie vyplácená za vítězství na golfovém turnaji.

Devětadvacetiletý golfista se zařadil do elitní skupiny hráčů, kteří na jamkovém mistrovství světa triumfovali hned při svém debutu. Patří mezi ně například Ernie Els nebo legendární Greg Norman. "Hodně to pro mě znamená. Jsem hrdý, že jsem se dokázal soustředit celý týden," pochvaloval si vítěz.

Porazil amerického soupeře, který v prvním kole šokoval vyřazením světové jedničky Woodse. "Shaun za mě udělal těžkou práci, když první den smetl světovou jedničku," řekl Casey.

Micheel se pavoukem prokousal až do finále, ale v něm se mu nedařilo. Svým výkonem mohl jen zvednout soupeři sebevědomí před prestižním Ryder Cupem mezi výběrem USA a Evropy, který je na programu příští týden. Pro druhého golfistu z letošního ročníku elitního turnaje PGA Championship může být po kruté porážce útěchou alespoň prémie 400 000 liber.

Reklama