Hlavní obsah

Campbell se poučil

Vít Koďousek, Golf Digest C&S

Minulý týden na Sony Open své vedení neudržel. Na Bob Hope Chrysler Classic se Chad Campbell již poučil a i přes drobná zaváhání dotáhl vítězství do konce. Také Alex Čejka znovu zabodoval.

Článek

Bob Hope Chrysler Classic je jedním z mála pětikolových turnajů na US PGA Tour. V prvních čtyřech kolech ho profesionálové hrají společně s rozličnými celebritami - s herci, se zpěváky a dalšími. Na hřišti tak můžete spatřit například Samuela L. Jacksona či Alice Coopera vedle celé řady prominentních sportovců.

Nedělní páté kolo je již čistě pro nejlepších sedmdesát profesionálů. Mezi ně postoupil i Alex Čejka, kterému se však závěr turnaje příliš nevydařil. Na novém hřišti Classic Course v Palm Desert v Kalifornii dokázal zahrát víkend pouze v paru. To na lepší než třicáté místo tentokrát nestačilo.

O mnoho lépe zvládl závěr legendární Švéd Jesper Parnevik. Ještě v pátek se pohyboval na nepostupových příčkách, ale sobotních 62 ran (-10) ho vyneslo až těsně pod nejvyšší příčky. V neděli přidal ještě kvalitních 67 a obsadil druhé místo.

Opačným směrem putoval Pat Perez, který v prvním kole zahrál 60 ran (!). Nicméně poté se ani jednou nedokázal dostat pod sedmdesát a skončil na 73. příčce.

Boj o titul se rozhodoval mezi dvěma hráči. Scott Verplank nastupoval do finálového kola s deficitem jedné rány na Chada Campbella. A s přibývajícím časem se na hřišti zvedal vítr. V něm se lépe orientoval Campbell. V minulých čtyřech kolech zahrál pouze dvě bogey. To finálová skorekarta byla barevnější - double bogey, bogey, eagle a několik parů a birdie. Nakonec však 71 ran stačilo na vítězství o plné tři rány před zmiňovaným Parnevikem a Scottem Verplankem.

Pro Campbella to bylo druhé vítězství na US PGA Tour (po triumfu na Bay Hill v roce 2004). "Jsem moc rád, že se nezopakoval minulý týden a tentokrát jsem vedení dotáhl až do konce," radoval se Campbell. Za svůj triumf si odváží kromě poháru také 900 tisíc dolarů.

Reklama

Související témata: