Hlavní obsah

Crane nevěděl, že vyhrál v San Diegu

SAN DIEGO

Další týden PGA Tour přinesl dalšího překvapivého vítěze. Ben Crane získal v San Diegu třetí titul kariéry - aniž by o tom věděl.

Článek

Třiatřicetiletý Crane se tak soustředil na vlastní golf a taktiku, že nesledoval leaderboardy kolem greenů a netušil, že je ve vedení. A ani po patu na poslední jamce nevěděl, že vyhrál.

O vítězství s náskokem jedné rány mu musel říct spoluhráč Ryuji Imada.

"Ano, opravdu jsem o vítězství netušil, i když už bylo po všem," řekl Crane, který vyhrál celkovým skóre 13 pod par (ve finále 70), o ránu nad trojicí Brandt Snedeker, Mark Leishman a Michael Sim.

"Neměl jsem ponětí, kdo jak hraje. Samozřejmě, že nás sledovaly televizní kamery, ale nevěděl jsem, co se děje, a jsem za to rád," pravil Crane, který vyhrál poprvé od roku 2005.

"Gratulace," řekl Cranovi po posledním patu Imada, který vedl před finále, ale v neděli zahrál 75 ran. Crane se optal: "Vyhrál jsem turnaj?" Imada odvětil: "Jo." A Crane nato: "Dobrá, díky."

Crane před finále řekl caddiemu, aby ho neinformoval o skóre, ale pouze upozornil na situaci, kdy by bylo potřeba udělat zásadní rozhodnutí nebo krok odlišný od obvyklé strategie.

"Jestli vedu o čtyři rány, nebo čtyři ztrácím, to je jedno. Pravděpodobně zahraju stejnou ránu," řekl Crane, který se titulem kvalifikoval na Masters a PGA Championship.

Před finále na Torrey Pines sice Crane ztrácel dvě rány na Imadu, ale dostal se vpřed díky třem birdie na prvních pěti jamkách. Neublížily mu ani dvě bogey na druhé devítce.

Na sólovém 19. místě, pět ran za vítězem, skončila světová dvojka Phil Mickelson.

Reklama

Související témata: