Hlavní obsah

Cutem v Arnhemu prošly Melichová, Melecká a Napoleaová

Tři z pěti českých golfistek prošly cutem na turnaji Ladies European Tour v Arnhemu. Senzační vítězka nedávného Czech Ladies Open v Berouně Jana Melichová, Tereza Melecká a Kristýna Napoleaová se po dvou kolech dělí o 45. místo s výsledkem čtyři rány nad par.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Jana Melichová při nedávném turnaji Tipsport Czech Ladies Open evropského okruhu Ladies European Tour v Berouně.

Článek

Vede Australanka Whitney Hillierová se skóre -8. Do finálových kol se nedostaly Kateřina Vlašínová (90. místo) a Šideri Váňová (98.).

Melichová prošla cutem poprvé jako profesionálka. "Po tom hektickém období spojeným s přechodem k profesionálkám jsem se konečně mohla soustředit na golf," uvedla v tiskové zprávě.

Postup si zajistila dnešním zlepšením o osm ran na 70. "Možná pomohlo i to, že nám dneska naservírovali poprvé maso, takže i ty proteiny možná pomohly," řekla s úsměvem.

Melecká je ve finálových bojích na elitním evropském okruhu pošesté v řadě. "První den jsem se trochu trápila, protože hřiště je v Nizozemsku hodně úzké, a když minete první ránu, tak to může být zábava. Nakonec jsem první den zahrála +1, za což jsem byla ráda," řekla.

Napoleaová po zdravotních problémech prošla cutem po sedmi týdnech. "První den to bylo herně super, ale bohužel jsem zahrála triple a musela hrát skrz stromy. Zbytek kola byl dobrý, zahrála jsem dvakrát birdie a dobře jsem patovala. Hlavně jsem ráda, že si ještě před pauzou užiju golf i o víkendu," uvedla hráčka, která se v dubnu blýskla druhým místem na turnaji v Saúdské Arábii.

Reklama

Související témata: