Hlavní obsah

Czech Masters vede po prvním kole De Jager, Kořínek je patnáctý

Jihoafrický golfista Louis de Jager rozehrál nejlépe turnaj D+D Real Czech Masters a po prvním kole akce evropské série DP World Tour ve Vysokém Újezdu vede s osmi ranami pod par. Nejlepší z Čechů Aleš Kořínek je po čtvrtku na děleném 15. místě se ztrátou čtyř úderů na lídra.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Největší hvězda Czech Masters Ian Poulter odehrál první kolo dvě rány pod par a dělil se o 38. příčku.

Článek

Čelo je po prvním hracím dni hodně vyrovnané. De Jager má náskok jedné rány na druhého Belgičana Thomase Pieterse, dvojnásobného vítěze turnaje. O jeden úder víc na 18 jamkách potřebovali průběžně třetí Němec Marcel Schneider, Fin Tapio Pulkkanen, Jordan Gumberg a další Američan Johannes Veerman, který obhajuje loňské vítězství. Slavný Angličan Ian Poulter začal výsledkem -2.

Pod limit hřiště Albatross se z tuzemských zástupců dnes dostali také sedmnáctiletý amatér David Tomi (-3), Michal Pospíšil (-2), osmnáctiletý amatér Matěj Bača, Šimon Zach a Filip Mrůzek (všichni -1). Mrůzek minulý rok obsadil celkovou 12. pozici a vylepšil české maximum v nejvyšší evropské sérii.

Teprve dvanáctiletý český reprezentant Louis Klein, jenž je nejmladším golfistou v historii DP World Tour, zahrál čtyři rány nad par a patří mu dělená 121. příčka. Osmý ročník turnaje s dotací 1,75 milionu eur bude pokračovat pátečním druhým kolem a vyvrcholí v neděli.

Czech Masters (par 72, dotace 1,75 milionu eur)
1. De Jager (JAR)64
2. Pieters (Belg.)65
3. Schneider (Něm.)66
Gumberg (USA)''
Veerman (USA)''
Pulkkanen (Fin.)''
7. Mansell (Angl.)67
Forrest (Skot.)''
Green (Malaj.)''
McLeod (Austr.)''
Hidalgo (Šp.)''
Paratore (It.)''
Leon (Chile)''
Rozner (Fr.)''
...
15. Kořínek (ČR)68
28. Toml (ČR)69
38. Pospíšil (ČR)70
52. am. Bača (ČR)71
Mrůzek (ČR)''
Zach (ČR)''
78. Brixi 7172
103. Benák 7174
Daněk 71''
am. Jelínek (ČR)''

Reklama

Související témata: