Hlavní obsah

Evropské golfistky obhájily v duelu s USA trofej v Solheim Cupu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropské golfistky obhájily titul v Solheim Cupu. K zisku trofeje v 18. ročníku utkání ženských týmů Evropy a USA stačila výběru starého kontinentu na hřišti ve španělském rezortu Finca Cortesin remíza 14:14. Nerozhodným výsledkem skončilo prestižní klání poprvé v historii, Američanky potřebovaly k zisku titulu nad obhájkyněmi zvítězit.

Foto: Bernat Armangue, ČTK/AP

Maja Starková při Solheim Cupu.

Článek

Oba týmy vstupovaly do posledního dne za vyrovnaného stavu 8:8 a v závěrečných dvouhrách Evropanky skóre udržely. Rozhodující bod získala pro obhájkyně titulu k velké radosti domácích fanoušků Španělka Carlota Cigandaová v předposledním singlu s Nelly Kordovou.

Tým Evropy získal trofej potřetí v řadě. V celkové bilanci Solheim Cupu, který je obdobou mužského Ryder Cupu, snížily Evropanky náskok Američanek na 8:10.

Příští ročník se uskuteční už v roce 2024 v Gainsville v USA. Soutěž se tak vrátí k pravidelnému rytmu sudých let, který narušila pandemie koronaviru.

Reklama

Související témata: