Hlavní obsah

Finále Ladies European Tour si zahrají čtyři Češky, Spilková hájí Top Ten

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři české golfistky se představí ve finálovém turnaji Ladies European Tour ve španělské Marbelle. O setrvání v první desítce celkového pořadí seriálu bude usilovat Klára Davidson Spilková, které patří deváté místo. Mezi 75 startujícími budou také vítězka červnového German Masters Kristýna Napoleaová (28.), Sára Kousková (53.) a Jana Melichová (58). Turnaj s dotací 650.000 eur (téměř 16 milionů korun) se hraje bez cutu od čtvrtka do neděle.

Foto: @PGACzech, Twitter

Golfistka Kristýna Napoleaová

Článek

Davidson Spilková jako jediná z českého kvarteta hrála závěrečný turnaj sezony Ladies European Tour i loni, kdy v Málaze obsadila 14. místo. Letos se blýskla druhou příčkou na květnové akci na Floridě a během roku byla v evropském žebříčku Race to Costa Del Sol i na třetí pozici.

„Finálový turnaj je pro všechny z nás svátkem, ale je také cítit ve vzduchu, že se rozdávají poslední body do žebříčku a všechny z nás budou chtít vyhrát,“ uvedla Davidson Spilková v tiskové zprávě. „Osobně turnaj beru jako jakýkoli jiný O svůj nejlepší golf se snažím pokaždé a jinak tomu nebude ani teď. Pravdou ale je, že se opravdu hodně těším,“ konstatovala osmadvacetiletá vítězka dvou turnajů Ladies European Tour.

Teoretickou šanci na prvenství v konečném hodnocení má po 28 odehraných turnajích ještě šest golfistek. Nejlepší výchozí pozici má vedoucí Thajka Tričat Čínglapová, která vybojovala jeden titul a dvě druhá místa. V červnu skončila druhá v Berouně.

Reklama

Související témata: