Hlavní obsah

Golfista Baldwin při 200. startu na evropském okruhu poprvé vyhrál

Anglický golfista Matthew Baldwin se při jubilejním dvoustém startu na evropském okruhu DP World Tour dočkal premiérového triumfu. Čekal na něj jedenáct let od prvního postupu mezi elitu z Challenge Tour a v jihoafrickém Eastern Cape jej vybojoval suverénním způsobem.

Foto: Profimedia.cz

Anglický golfista Matthew Baldwin

Článek

Sedmatřicetiletý Baldwin zvítězil s náskokem sedmi ran před Španělem Adrim Arnausem. O třetí místo s výkonem o další úder horším se podělilo pět soupeřů včetně Nora Kristiana Krogha Johannessena, s kterým se Baldwin dělil po třech dnech o vedení.

V dnešní dohrávce třetího kola ale Angličan zahrál birdie na třech jamkách z posledních čtyř a do finálového kola šel s náskokem čtyř ran, který bezpečně uhlídal.

"Teď to nedokážu zpracovat, ale znamená to pro mě hrozně moc," řekl Baldwin, jehož maximem bylo dosud druhé místo v Durbanu v roce 2014. Pak ale začal mít zdravotní problémy a po dvou operacích přišel v roce 2016 o účastnickou kartu. Na okruh se znovu kvalifikoval v roce 2018 a nyní absolvuje sedmou kompletní sezonu.

"Ještě si nejsem úplně jistý, co se tu přihodilo. Byly to těžké roky, takže tohle je úplně nejvíc. Celý víkend foukalo, ale naštěstí jsem vyrostl v Southportu, takže jsem ve větru docela dobrý," konstatoval rodák z města na pobřeží Irského moře.

Reklama

Související témata: