Hlavní obsah

Golfisté Fowler a Schauffele vedou díky rekordnímu prvnímu kolu US Open

První kolo golfového majoru US Open v Los Angeles ovládli díky rekordnímu výkonu 62 ran Američané Rickie Fowler a Xander Schauffele. V čele průběžného pořadí mají náskok dvou ran před dvojicí Wyndham Clark, Dustin Johnson.

Foto: Kiyoshi Mio, Reuters

Rickie Fowler na US Open.

Článek

Fowler a Schauffele vyrovnali maximum Jihoafričana Brandena Graceho, který dosud jako jediný dokázal na některém z turnajů kategorie major zahrát kolo na 62 ran. Povedlo se mu to v roce 2017 na British Open.

Jako první na rekordní metu v Los Angeles dosáhl Fowler, který zahrál hned desetkrát birdie. Stylově tak oslavil návrat na US Open, kam se v předchozích dvou letech nekvalifikoval.

"Bylo to těžké a náročné období. Ale o to víc si to teď a tady užívám," řekl čtyřiatřicetiletý Fowler. "Přitom v přípravě mi to tady moc nešlo, ale pracoval jsem dál a nakonec to do sebe zapadlo," dodal.

Schauffele na Fowlera navázal o zhruba patnáct minut později. "Rickieho jsem sledoval na výsledkové tabuli a pokaždé, když jsem zahrál birdie, byl jsem furt druhý. Tak jsem si řekl: Když to zvládne on, tak já taky," uvedl devětadvacetiletý golfista.

První kolo na hřišti Los Angeles Country Clubu také vidělo hned dvě jamky zahrané na jeden úder. Dokázali to domácí Sam Burns a Matthieu Pavon z Francie. Oběma se to podařilo na jamce číslo patnáct.

US Open, golfový turnaj kategorie major v Los Angeles (par 70, dotace 20 milionů dolarů):
Po 1. kole:
1. Fowler, Schauffele oba 62
2. Clark, Johnson oba 64
5. Harman (všichni USA), McIlroy (Sev. Ir.) oba 65.
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články