Hlavní obsah

Golfisté natočili šokující video. Po hřišti v americké Georgii se procházelo obří monstrum

Savannah Harbor/Praha

To se jen tak nevidí! Nevšední zážitek si odnesli golfisté z amerického hřiště v Savannah Harbor ve státě Georgia. Pohodové odpoledne jim narušil nezvaný host v podobě obřího aligátora, který se procházel v bezprostřední blízkosti návštěvníků klubu. Hráčům se vetřelce podařilo natočit na video, které nyní koluje po sociálních sítích.

Foto: Volvo World Match Play Championship 2013

Golfové hřiště. Ilustrační foto.

Článek

Golfisté se právě chystali dopatovat sedmnáctou jamku místního hřiště, když je vyrušil dusot blížícího se zvířete. Téměř třímetrový plaz si jen tak kráčel kolem hráčů a vypadal, jako by ho přítomnost lidí vůbec nevyváděla z míry.

Vyděšení golfisté stihli pouze zapnout kameru na svém telefonu a video s pravěkým návštěvníkem bylo na světě. „Už navždycky si budu pamatovat hluk, který vydávaly aligátorovy tlapy, když se procházel po greenu," řekl místním médiím autor videa Ed Vance. „Na nahrávce to není slyšet ale to „duc" „duc" „duc" znělo, jako by se blížil dinosaurus," popsal své pocity.

Aligátor se ještě na chvíli zastavil přímo u jamky, než definitivně zmizel pod vodní hladinou vedle střiženého pažitu. „Vůbec si nás nevšímal. Já jsem si hlavně přál, aby už zmizel v tom rybníku. Byla to vážně zvláštní zkušenost, to zvíře bylo opravdu obrovské a člověka by nenapadlo, že se něco takového bude procházet po greenu," doplnil slovy autor videa svůj nevšední zážitek.

Aligátoři jsou ve státě Georgia běžnou součástí místní fauny stejně jako želvy, kojoti nebo rysi. Kdo ví, na koho golfisté v tamním klubu narazí příště.

Reklama

Související témata: