Hlavní obsah

Golfistka Kousková byla druhá na turnaji LET Acces Series v Burgosu

Golfistka Sára Kousková obsadila druhou pozici na turnaji druhé nejvyšší evropské série v Burgosu. Po dvou vítězstvích a třetí příčce si na LET Access Series připsala počtvrté za sebou umístění mezi nejlepšími třemi.

Foto: Šulová Kateřina, ČTK

Sára Kousková na archivním snímku.

Článek

Třiadvacetiletá Kousková zvládla tříkolový turnaj se skóre 10 ran pod par. O šanci na letošní čtvrté vítězství přišla prakticky až na závěrečné jamce, na níž zahrála triple bogey, zatímco vítězná Němka Verena Gimmyová birdie. Kousková na ni ztratila tři údery a podělila se o druhou pozici se švýcarskou amatérkou Vanessou Knechtovou, jež po pátečním druhém kole vedla.

Kousková se pohybovala v čele celý turnaj, po prvním kole vedla a do závěrečného dne šla z druhého místa. Už od pátku ji sužovaly žaludeční problémy, kvůli nimž dokonce zvažovala odstoupení. "Skvělý první den jsem zakončila žaludečními problémy, které tady v Burgosu kosí nyní jak místní, tak nás, golfistky. Spousta hráček muselo kvůli tomu odstoupit, proto jsem byla ráda, že jsem pátek zvládla. Opravdu mi nebylo dobře a uvažovala jsem dokonce o tom, zda kolo budu schopná dohrát," uvedla Kousková v tiskové zprávě.

"Finálové kolo už bylo trochu lepší, ale cítila jsem se stále hodně zesláblá, moc jsem toho za dva dny nesnědla. Snažila jsem se doplňovat energii, jak to jen šlo, ale moje tělo prostě bojovalo. Druhé místo proto beru všema deseti," řekla česká golfistka. Na poslední jamce zahrála do vody a po návratu na odpaliště skončila v bunkeru. "Na konci jsem toho měla už opravdu plné zuby. Byla jsem ráda, že jsem byla schopná dohrát. I z toho zřejmě vyústila nepovedená poslední jamka, kde jsem skončila ve vodní překážce. Prostě jsem přes vodu už nedopálila."

Kousková, jež letos vyhrála turnaje v Málaze, švýcarském Puidoux a Jönköpingu, si dnešním výsledkem upevnila místo v čele celoročního žebříčku LETAS. Již dříve si zajistila kartu na příští ročník elitní Ladies European Tour a v pondělí si vylepší své maximum ve světovém žebříčku, v němž jí nyní patří 288. místo.

Další dvě Češky Sofie Hlinomazová a Šideri Váňová neprošly v Burgosu cutem.

Golfový turnaj Ladies European Tour Access v Burgosu (dotace 40.000 eur, par 72):
1. Gimmyová (Něm.) 203 (67+67+69)
2. Kousková (ČR) 206 (65+69+72) a Knechtová (Švýc.) 206 (67+66+73),
...49. Váňová 146 (73+73),
56. Hlinomazová (obě ČR) 147 (75+72) neprošly cutem.

Reklama

Související témata: