Hlavní obsah

Golfistka Melecká skončila dvacátá na turnaji LET ve Francii

Golfistka Tereza Melecká byla dvacátá na turnaji v Evianu a zaznamenala své nejlepší umístění na Ladies European Tour. Třiadvacetiletá rodačka ze Šternberku na závěr zahrála své nejlepší kolo, hřiště obešla na jednu ránu pod par a třídenní turnaj zakončila s výsledkem +2.

Foto: Archiv Terezy Melecké

Česká golfistka Tereza Melecká v akci.

Článek

Melecká dnes ve Francii zahrála dvě bogey a skórovat se jí povedlo díky třem birdie. Letos potřetí na LET skončila ve třetí desítce pořadí. Další Češky Šideri Váňová a amatérka Klára Sionková neprošly cutem po druhém kole.

"Mám trochu smíšené pocity. Po dvou hracích dnech převládala spokojenost. Ve finále jsem se i díky parádnímu počasí cítila nejlépe a vytvořila si taky nejvíce šancí ke skórování, ale bohužel mi nebylo přáno," uvedla v tiskové zprávě Melecká, která si dnes věřila na lepší výsledek než -1. "Malé zklamání cítím, ale zase na druhou stranu to byl můj nejlepší výsledek na LET, takže mám zase motivaci do dalších turnajů a tréninků, protože bych na podobný výsledek zase ráda navázala," dodala.

Z premiérové výhry na elitní evropské tour se po play off s Australankou Whitney Hillierovou radovala Finka Tiia Koivistová, vítězka z turnaje nižší LETAS na Zbraslavi 2020. Obě nejlepší hráčky zvládly základní část se skóre -6.

Reklama