Hlavní obsah

Golfistka Melichová chce po senzační sezoně obhájit elitní kartu

Golfistka Jana Melichová má za sebou výjimečný a průlomový rok. V tom novém chce odehrát až 25 turnajů a obhájit členskou kartu na Ladies European Tour (LET). Svoji první kompletní sezonu na elitním evropském okruhu pětadvacetiletá reprezentantka odstartuje začátkem února v Keni.

Foto: Archiv Jany Melichové

Česká golfistka Jana Melichová s trofejí pro vítězku LET turnaje.

Článek

Melichová v červnu jako první česká amatérka senzačně vyhrála turnaj Tipsport Czech Ladies Open v Berouně a krátce nato přestoupila k profesionálkám. Získala plnou kartou pro zbývající část loňského roku i celou sezonu 2023.

"Byl to pro mě po vítězství na Ladies European Tour velký skok. Jak do nového prostředí, tak kvůli očekávání, která jsem měla sama od sebe i od ostatních," uvedla Melichová v tiskové zprávě.

Letos bude vylepšovat i postavení ve světovém žebříčku směrem k pařížským olympijským hrám v příštím roce. "Chtěla bych odehrát 22 až 25 turnajů a skončit v Top 60 (celoročního žebříčku) Order of Merit, což zajišťuje kartu pro rok 2024. První turnaj odehraji v Keni, další pak v Maroku," přiblížila nejbližší program Melichová. Během ledna se bude připravovat v Dubaji.

Zatímco většinu minulé sezony odehrála ve vlastní režii, teď se o ni bude nově starat agentura Wings of Czechia. "Jsem velmi ráda, že mám nyní kolem sebe tým profesionálů, který mi zajišťuje veškerý komfort. Díky podpoře nemusím odjíždět na turnaje s vědomím, že potřebuji okamžitě uspět, abych mohla hrát dál, což je obrovská úleva. Této důvěry si vážím a hodlám ji maximálně naplnit," řekla česká golfistka.

Reklama

Související témata: