Hlavní obsah

Golfová jednička Kordová ovládla třetí turnaj LPGA Tour za sebou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světová golfová jednička Nelly Kordová vyhrála na okruhu LPGA třetí turnaj za sebou. Dcera bývalého českého tenisty Petra Kordy reprezentující USA zvítězila v neděli na Ford Championship v Gilbertu v Arizoně.

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

Nelly Kordová mávající divákům na Ford Championship v Gilbertu v Arizoně.

Článek

Olympijská šampionka z Tokia navázala na týden starý triumf v kalifornském Palos Verdes Estates, po němž se vrátila do čela světového žebříčku. Předtím ovládla lednový turnaj v rodném Bradentonu, po kterém si dala sedm týdnů pauzu.

Závěrečné kolo v Gilbertu zvládla Kordová bez chyby, zahrála dvě birdie a díky výkonu 65 úderů porazila o dvě rány Australanku Hiru Naveedovou. Turnaj zakončila se skóre 20 úderů pod par a získala jedenáctý titul v elitním americkém seriálu.

„Myslím, že to bylo určitě jedno z mých nejpohodovějších vítězství. Hrála jsem opravdu slušně,“ řekla pětadvacetiletá Kordová. „Moc jsem nechybovala. Většinu svých dobrých úderů jsem proměnila a předvedla jsem i dobré putty. Jsem moc, moc spokojená s tím, jak jsem to v těžkých podmínkách zvládla.“

Tři turnaje LPGA Tour po sobě dokázala vyhrát naposledy v roce 2016 Thajka Arija Džutanugarnová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.