Hlavní obsah

Jednu šanci Mickelson promarnil, další na něj ale čekají

PONTE VEDRA BEACH

Cesta k postu světové jedničky byla skvěle umetena poté, co Tiger Woods odstoupil kvůli zdravotním obtížím. Vše, co zbývalo Philu Mickelsonovi, bylo vyhrát Players. Mohla by následovat ironická otázka: Jen to, nic víc...? Samozřejmě, byl to zatraceně těžký úkol, obzvlášť když Mickelson nastupoval do finálového kola se ztrátou pěti ran na lídra.

Článek

Musel tedy od počátku sbírat birdie, aby se ještě dostal do hry. Místo toho začal Mickelson dvěma bogey na prvních třech jamkách, ve výsledku pak skončil s dvěma ranami nad par a skóre 74. Celkově byl sedmnáctý se ztrátou devíti ran na vítězného Jihoafričana Tima Clarka.

„Podmínky byly velmi obtížné, ale zároveň takové, jaké jsem potřeboval, abych mohl zaútočit na vedoucí hráče,“ uvedl Mickelson. „Naneštěstí se mi to nepodařilo využít, nezačal jsem nejlépe. Pak mi nešla krátká hra, spousta ran mi ulítla,“ doplnil muž, jehož krátká hra proslavila. Zato ale trefoval fairwaye. „Hrál jsem z nich častěji, než jsem zvyklý,“ pousmál se Američan.

Dramatický Colonial

Ačkoliv se v TPC Sawgrass Mickelsonovi útok na první pozici světového pořadí, kam se ještě nikdy v kariéře nevyškrábal, nevydařil, jeho čas může ještě přijít. Zvláště, když program Tigera Woodse je po jeho odstoupení z turnaje kvůli potížím s krkem ve hvězdách. Mickelson už oznámil, že jeho dalším turnajem bude Colonial, který startuje 27. května.

Mickelson je v posledních dnech dobře naložen a ani po nevydařeném ataku na Players neklopil hlavu. „Není proč. Hrál jsem dobře,“ řekl s vědomím toho, že přijdou další šance na výměnu pořadí s Tigerem. A ne jen pár, ale celá řada. Počínaje právě Colonialem, který Mickelson již dvakrát vyhrál.

Zatím se tedy na prvním místě žebříčku nic nemění. A možná, že se nic nezmění ani po Colonialu. Co je však jisté, je to, že se golfoví příznivci již nyní mohou těšit na dramatický turnaj, v němž bude Mickelson chtít opět útočit a kousat.

Reklama

Související témata: