Hlavní obsah

Jihoafrický golfista Grace vyhrál druhý turnaj lukrativní série LIV

Jihoafrický golfista Branden Grace vyhrál druhý turnaj nového seriálu LIV Golf Invitational, který po červnové londýnské premiéře zažil debut na americkém území. V Portlandu čtyřiatřicetiletý Grace zvítězil v tříkolové soutěži s náskokem dvou ran před Mexičanem Carlosem Ortizem a získal prémii čtyři miliony dolarů. Třetí skončil s odstupem dalších tří úderů Američan Patrick Reed, vítěz Masters z roku 2018. Grace přidal titul z nové série k dosavadním dvěma z PGA Tour a devíti na European Tour.

Foto: Steve Dipaola, ČTK/AP

Oslavující Branden Grace.

Článek

Lukrativní LIV Golf Invitational Series tvoří osm turnajů, sedm má dotaci 25 milionů a v říjnovém finále na hřišti bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa v Doralu se bude rozdělovat dokonce 50 milionů. Projekt čelí silné kritice kvůli financování ze Saúdské Arábie, kde se porušují lidská práva. Přilákal ale řadu hvězd, jako jsou šestinásobný šampion majorů Phil Mickelson, Brooks Koepka, Dustin Johnson či Bryson DeChambeau.

Naposledy oznámilo vedení soutěže přistoupení Angličana Paula Caseyho. Šestadvacátý hráč světového žebříčku a vítěz tří turnajů na PGA Tour a patnácti na evropské DP World Tour bude startovat na příštím turnaji na konci července v Bedminsteru. Stane se tak dalším hráčem, který kvůli účasti v konkurenční sérii bude vyloučen z PGA Tour. Evropský okruh suspendoval golfisty zatím jen dočasně, další sankce ale nevyloučil.

Reklama