Hlavní obsah

Na Havaji vedou tři hráči, Simpson bojuje pro kedíka

Kapalua

Webb Simpson s Jordanem Spiethem se vrátili po třetím kole turnaje šampiónů PGA Tour na Havaji do vedení, které dělili také po kole prvním. A přidal se k nim obhájce titulu Dustin Johnson. Všichni tři mají se skóre 205 (-14) dvě rány náskok na Zacha Johnsona, který vedl v polovině turnaje. V neděli zahrál ale ránu nad par a klesl na čtvrtou příčku.

Článek

Všichni tři hráči, kteří v Kapalue před pondělním finálovým kolem dělí vedení, prožili podobné třetí kolo. Po průměrné první devítce přišlo v té druhé zlepšení. Zach Johnson si naopak v druhé polovině kola pohoršil o dvě rány, které nyní na vedoucí trio ztrácí.

Simpson na tom byl po devíti jamkách nejhůře, po dvou birdie a jednom bogey šel -1 pro kolo a -10 pro turnaj. Pak ale přišla série čtyř birdie na pěti jamkách (12, 13, 15, 16), která mu zvedla náladu. A že něco podobného Simpson momentálně potřebuje.

Na turnaji je totiž bez svého caddyho a blízkého přítele Paula Tesoriho, který je v nemocnici na Floridě se svým nedávno narozeným synem Isaiahem. Ten dostal krátce po narození záchvat a nyní bojuje na jednotce intenzivní péče o život s podezřením na infekci v mozku.

To byl přitom důvod, kvůli kterému Simpson na turnaji ani nechtěl startovat. Chtěl být Tesorimu na blízku, ten ho však přesvědčil, ať hraje i pro něho a jeho syna. "Paul mi poslal textovku, ve které mi řekl, jak mě má rád. A že si přeje, abych šel na hřiště a bojoval tak tvrdě, jako každý jiný den," prozradil po nedělním kole Simpson.

Na Floridu tak svým výkonem ve třetím kole poslal jasný vzkaz.

A vzkaz zaslal i Ted Scott, caddie Bubby Watsona a velký kamarád Tesoriho, který v tomto týdnu na Havaji pomáhá Simpsonovi. Během třetího kola si totiž napsal na kšilt své čepice jméno Tesoriho syna, což zaznamenal na Twitteru sám Tesori.

"Cítím to tak, že zde hrajeme pro Isaiaha. Paul potřebuje něco, na co se během těch dlouhých dní v nemocnici může v televizi dívat. Snad mu to nabízíme. Je to ale hodně těžké, prakticky pořád zde na něho myslím," přiznal Webb Simpson.

Reklama

Související témata: