Hlavní obsah

Německý golfista Kaymer vede po 1. kole US Open o tři rány

Pinehurst

Německý golfista Martin Kaymer zvládl nejlépe první kolo US Open. Na hřišti v Pinehurstu začal druhý major sezóny se skóre 65 ran (-5) a má před čtveřicí nejbližších soupeřů náskok tří úderů.

Foto: Charlie Riedel, ČTK/AP

Německý golfista Martin Kaymer na letošním US Open.

Článek

Na druhém místě jsou bývalý šampión US Open Graeme McDowell ze Severního Irska, domácí hráči Kevin Na a Fran Quinn a Brendon de Jonge ze Zimbabwe.

Devětadvacetiletý Kaymer, vítěz majoru PGA Championship z roku 2010 a bývalý první hráč světa, zahrál první devítku za -1, ale na druhé přidal i přes náročné podmínky birdie na desítce, čtrnáctce, šestnáctce a na sedmnáctce.

"Nikdy bych nečekal, že v Pinehurstu zahraju takový výsledek, ale hrál jsem dobře. Trefil jsem hodně fervejí, greenů a nedělal chyby. Je to dobrý start, ale to je všechno," řekl Kaymer, který před měsícem ovládl The Players Championship.

Obhájce titulu Angličan Justin Rose zapsal vedle parů tři birdie a pět bogey a má po první osmnáctce +2. "Moje krátká hra byla chabá," zlobil se.

Na děleném 16. místě je Američan Phil Mickelson. Hráč, který byl na US Open už šestkrát druhý, obešel první den hřiště v paru a drží se v kontaktu. "Skvěle jsem drajvoval i slušně patoval, ale nespadlo mi tam nic navíc," hodnotil.

První hráč světa Adam Scott nezačal ideálně. Australan po výsledku 73 ztrácí na Kaymera osm ran. O dvě rány lépe je na tom vítěz US Open z roku 2011 Rory McIlroy ze Severního Irska. Vstup do turnaje nevyšel vítězi Masters Bubbu Watsonovi, ten udělal i double bogey, má +6 a druhý den bude bojovat o cut.

US Open, golfový turnaj kategorie major v Pinehurstu (par 70, dotace 8 miliónů dolarů) - po 1. kole:
1. Kaymer (Něm.) 65
2. Na, Quinn (oba USA), McDowell (Sev. Ir.) a De Jonge (Zimb.) všichni 68
6. Snedeker, Kuchar, Todd, Spieth, D. Johnson, English a Bradley (všichni USA), Stenson (Švéd.), Macujama (Jap.) a F. Molinari (It.) všichni 69.

Reklama

Související témata: