Hlavní obsah

Novým koučem golfové federace bude Angličan Scott

Praha

Angličan Harry Scott se stane šéftrenérem Národního tréninkového systému České golfové federace (ČGF). Sportovní úsek vybíral následovníka švédského experta Staffana Johanssona, který ale ještě bude mít příští rok hlavní zodpovědnost, z 33 zahraničních a sedmi českých kandidátů.

Foto: Mike Segar, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

"Staffan s Harrym budou fungovat jako tandem trenérů, a pokud vše proběhne k oboustranné spokojenosti, podepíšeme následně s Harrym tříletý kontrakt v pozici hlavního kouče České golfové federace. Je to tedy takový zkušební rok pro obě strany," vysvětlil sportovní ředitel federace Petr Šavrda v tiskové zprávě.

O práci s českými talenty byl velký zájem, ale překvapivě především v zahraničí. "Očekávali bychom větší zájem českých profesionálů. Ale chápeme, že práce, která je spojená s velkou časovou náročností a odpovědností, by nevyhovovala každému. Od kandidátů jsme očekávali odbornost, jasnou vizi a koncepci, časovou flexibilitu, administrativní a organizační schopnosti, oddanost a nasazení," řekl Šavrda.

Třiatřicetiletý Scott dosud působil u mládežnických výběrů Anglické golfové federace a současně jako ředitel pro sportovní golf na University of Exeter. Dříve spolupracoval rovněž se Skotskou golfovou unií.

"Vypracoval nejlepší materiál ze všech kandidátů a i jeho mluvený projev v rozhovoru byl velmi sympatický a smysluplný. Ví, jakým směrem by chtěl český golf vést a jaké kroky je potřeba k tomu udělat," dodal Šavrda.

"Chci se podílet na dalším vývoji, který by pomohl inspirovat a vytvářet budoucí šampiony," uvedl Scott a připomněl načasování svého příchodu do českého golfu - výhru Ondřeje Liesera na Challenge Tour. "Výrazně zvýšil pověst českého golfu na mezinárodní mapě. Obrovský talent českých hráčů je vidět i na straně dalších mužů i žen, kteří se prosazují rovněž na akcích amerických univerzitních soutěží."

Smluvně bude Scott vázán s ČGF od 1. prosince a v Česku bude zhruba 110 dnů v roce. První akcí s přítomností hráčů by pro něj měl být testovací kemp NTS, který je plánován na leden příštího roku.

Reklama