Hlavní obsah

Oosthuizen zahrál nejlépe první kolo majoru The Open

Sandwich

Jihoafrický golfista Louis Oosthuizen potvrzuje i na britském The Open letošní formu z majorů. Druhý muž PGA Championship i US Open ve čtvrtek zahrál na linksovém hřišti Royal St George's šest ran pod par a po prvním kole vede.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Jihoafrický golfista Louis Oosthuizen v akci na The Open.

Článek

Vítěz ostrovního The Open z roku 2010 Oosthuizen má náskok jedné rány před dvojicí Američanů, šampionem z roku 2017 Jordanem Spiethem a Brianem Harmanem.

Osmatřicetiletý Oosthuizen využil dopoledního přívětivého sluníčka, obešel první osmnáctku bez jediné chyby a zapsal šest birdie. "Z mého pohledu to bylo asi perfektní. Nedělal jsem moc chyb, a když jsem měl šanci na birdie, tak jsem pat proměnil," pochvaloval si.

První hráč světa Dustin Johnson z USA začal se skóre -2, obhájce titulu Ir Shane Lowry měl jednu ránu nad par stejně jako vítěz nedávného US Open Španěl Jon Rahm. Nejhorší ze 156 hráčů je letošní vítěz PGA Championship Američan Phil Mickelson s deseti ranami nad par.

Turnaj se koná po roční pauze. Loni se nehrálo kvůli koronaviru a letos si hráči užívají podpory až 32 tisíc fanoušků. "Slyšet potlesk na každém odpališti a greenech je fantastické a hra je hned jiná a radostnější," řekl Angličan Danny Willett, vítěz Masters z roku 2016.

The Open Championship, golfový turnaj kategorie major v britském Sandwichi (par 70, dotace 11,5 mil. dolarů) - po 1. kole:
1. Oosthuizen (JAR) 64
2. Spieth a Harman oba 65
4. Simpson, Cink (všichni USA), Hughes (Kan.), Frittelli (JAR) a Hébert (Fr.) všichni 66.

Reklama