Hlavní obsah

Pestrý život golfisty Tigera Woodse se rozprostřel v komiksu

PRAHA

Slavní táhnou, jsou žádaní, lidé si o nich rádi čtou. Nejinak tomu je u sportovců. Někteří se mohou dostat i do komiksů. Dnes se tak stalo s největší golfovou ikonou. Do světa byla uvedena kreslená biografická kniha, která řeší život Tigera Woodse, sportovce, který více než jedenáct let vládl světovému golfovému žebříčku.

Foto: Bluewater Productions, ČTK/AP

Golfista Tiger Woods na obálce komiksu.

Článek

„Tiger Woods je ve většině ohledů nejslavnějším golfistou všech dob. Měl nějaké problémy, ale jeho život je naplněn velmi zajímavými věcmi,“ napsalo vydavatelství Bluewater Productions, které stojí za touto knihou. „Komiksy umožňují se ponořit do života a kultury celebrit. Jak člověk nabývá slávy a je na očích veřejnosti.“

Pětatřicetiletý Woods byl neohroženou jedničkou na golfovém žebříčku, ale po propuknutí aféry s milenkami se mu následně rozpadlo manželství se švédskou modelkou Elin Nordegrenovou. Postupně spadl z první pozice až na sedmnácté místo. K tomu od konce roku 2009 nevyhrál žádný turnaj.

Nyní se Američan, který má na svých stránkách na Facebooku přes dva milióny přátel, nezúčastní British Open, a to kvůli zranění Achillovy paty.

Komiks nahlíží do života jednoho z nejslavnějších a nejznámějších sportovců světa. Publikace se prodává za 3,99 dolarů - sedmdesát korun. Za tuto cenu čtenář dostane dvaatřicet stránek.

Reklama

Související témata: