Hlavní obsah

První polovinu golfového US Open zvládl nejlépe Cabrera

Argentinský golfista Angel Cabrera vede v polovině golfový turnaj US Open. Do čela prestižní soutěže s dotací téměř sedm miliónů dolarů se sedmatřicetiletý hráč dostal díky jedné ráně pod par na poslední jamce 2.kola. Za Cabrerou je se ztrátou jednoho úderu Američan Bubba Watson. "Je to paráda zakončit takhle den, ale musím si udržet koncentraci," uvedl Cabrera.

Článek

Papírovým favoritům se zatím na obtížném hřišti v Oakmontu příliš nedaří. Světová jednička Tiger Woods zahrál v pátek čtyři rány nad par a dělí se o třinácté místo.

"Je to tady tvrdé, ale to se čekalo," prohlásila americká hvězda. Ještě o jednu ránu hůře dopadl ve druhém kole obhájce titulu Australan Geoff Ogilvy.

Cabrerovo birdie na poslední jamce znamenalo konec soutěže pro 19 golfistů, kteří by jinak cutem do závěrečných bojů prošli. Ze hry venku se ocitl i druhý hráč světa Američan Phil Mickelson, který v pátek nasbíral sedm úderů nad par. Skončila tak jeho skvělá série třiceti turnajů kategorie major, na nichž prošel cutem.

Výsledky po 2. kole (par 70):
1. Cabrera (Arg.) 140 (69+71), 2. Watson (USA) 141 (70+71), 3. Baddeley (Austr.) 142 (72+70), Rose (Brit.) 142 (71+71), Ames (Kan.) 142 (73+69), Fasth (Švéd.) 142 (71+71).

Reklama

Související témata: