Hlavní obsah

Rose se udržel v čele golfového Masters, ale už jen o ránu

Augusta
Aktualizováno

Anglický golfista Justin Rose je i v polovině Masters v čele pořadí, ale jeho náskok se po druhém dni v Augustě ztenčil ze čtyř ran na jednu. Titul už s jistotou neobhájí Američan Dustin Johnson, který neprošel cutem a o víkendu už si nezahraje.

Foto: Curtis Compton, ČTK/AP

Justin Rose při golfovém Masters v Augustě.

Článek

Rose ve druhém kole chyboval na první devítce a nakonec byl rád, že den dokončil v paru. Celkově tak zůstal na skóre -7. Hned za ním je překvapivá dvojice Američanů Will Zalatoris a Brian Harman a na dohled se drží i jejich krajané a favorité Justin Thomas či Jordan Spieth.

"Před Masters jsem měsíc nehrál turnaj a věděl jsem, že druhý den bude náročný, protože nepřekypuju sebevědomím. Ale nakonec to bylo užitečné kolo a myslím, že jsem během něj trochu vyrostl, což je povzbudivé," řekl olympijský vítěz z Ria de Janeiro Rose.

Vítěz Masters z roku 2015 Spieth ztrácí na děleném čtvrtém místě dvě rány spolu s Australanem Marcem Leishmanem. "Jsem nadšený, že budu mít šanci hrát proti těžšímu a těžšímu hřišti, což může být moje výhoda, pokud budu míč dál kontrolovat," řekl Spieth.

Světová dvojka Thomas je o ránu zpět. Na stejném skóre je i Kim Si-u. Korejec přitom druhé kolo dohrával bez hole na patování, kterou na patnácté jamce vzteky zlomil. "Byl jsem frustrován, ale byla to náhoda," řekl. Čtyři jamky používal na greenech "fairwayové dřevo".

Turnaj skončil pro několik hvězd. Především pak pro světovou jedničku a obhájce Johnsona, který měl po dvou dnech pět ran nad par a cut byl na skóre +3. "Je to jednoduché, nepatoval jsem dobře. Budu mít víkend bez stresu, ale raději bych hrál," řekl Johnson.

Stejně jako on skončili také Američan Brooks Koepka, který ale hrál po nedávné operaci kolena, Rory McIlroy ze Severního Irska, Španěl Sergio García či Angličan Lee Westwood.

Masters, golfový turnaj kategorie major v Augustě v USA (par 72, dotace 11,5 mil. dolarů) - po 2. kole:
1. Rose (Angl.) 137 (65+72)
2. Harman 138 (69+69) a Zalatoris (oba USA) 138 (70+68)
4. Leishman (Austr.) 139 (72+67) a Spieth 139 (71+68)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články