Hlavní obsah

Spilková si v Helsingborgu polepšila na dvanáctou pozici

Česká golfová jednička Klára Davidson Spilková se po vydařeném druhém kole posunula na turnaji Ladies European Tour v Helsingborgu na 12. místo. Cut těsně zvládla Kristýna Napoleaová, Šideri Váňová skončila v závěru výsledkového pole.

Foto: Anna Krčmářová

Klára Spilková na archivním snímku.

Článek

Davidson Spilková s Napoleaovou zahrály páteční kolo třídenního turnaje v paru a byly na dělené 22. příčce. Dnes se dvojnásobná česká olympionička zlepšila o dvě rány a útočí na páté letošní umístění v top 10 na turnajích LET. Napoleaová se naopak o dva údery zhoršila a s výsledkem +4 je ve skupině hráček na děleném 55. místě, jež jako poslední postoupily do nedělního finále.

Váňové se nepovedlo už první kolo, v němž zahrála devět ran nad par. Dnes se o šest úderů zlepšila, nicméně skóre +13 ji odsoudilo na dělenou 119. pozici. V čele turnaje s dotací 300.000 eur jsou po dvou kolech se sedmi ranami pod par Nicole Garciaová z JAR a Španělka Ana Peláezová.

Osmadvacetiletá Spilková, jež byla při svém předchozím startu v květnu na Floridě druhá, zahájila v Helsingborgu nabitý měsíc. V plánu má turnajové starty čtyři týdny za sebou: po Helsingborgu budou následovat Stockholm, Berlín a nakonec 23. až 25. června domácí Tipsport Czech Ladies Open v Berouně.

Reklama

Související témata: