Hlavní obsah

Světová dvojka Smith skončil na PGA Tour a jde do nové série LIV Golf

Druhý hráč světového žebříčku Cameron Smith se stal největší hvězdou současného golfu, která odchází po skončení sezony PGA Tour do nové série LIV Golf. Angažování šampiona letošního British Open, o kterém se už několik týdnů spekulovalo, dnes oznámili zástupci lukrativního seriálu financovaného ze Saúdské Arábie spolu se jmény dalších hráčů.

Foto: Paul Childs, Reuters

Do nové golfové série LIV se přesune i jedna z největších současných hvězd PGA Tour Cameron Smith

Článek

Devětadvacetiletý Australan letos na PGA Tour ovládl prestižní The Players Championship a na British Open získal první titul z majoru. Ke spekulacím ohledně přestupu do kritizovaného seriálu, za který podle listu Telegraph dostane 100 milionů dolarů (asi 2,4 miliardy korun), se dosud nevyjadřoval.

Po dokončení sezony na PGA Tour a konečném 20. místě v hodnocení FedEx Cupu ale Smith na tradičním okruhu skončil. V seriálu LIV Golf by se měl poprvé představit na turnaji v Bostonu, který začne 2. září.

Spolu s ním do nové kontroverzní série, která na osmi letošních turnajích hráčům vyplatí odměny 255 milionů dolarů, zamířili podle informací LIV Golf také další Australan Marc Leishman, Joaquín Niemann z Chile, Anirban Lahiri z Indie a Američané Harold Varner III a Cameron Tringale.

Reklama

Související témata: