Hlavní obsah

Světová jednička a vítěz Masters Scheffler v generálce na major neprošel cutem

Lídr světového žebříčku a vítěz dubnového Masters Scottie Scheffler senzačně neprošel cutem na turnaji PGA Tour Scottish Open, který je generálkou na další major British Open. Po dvou kolech měl pět ran nad par, k postupu potřeboval o dvě méně. Turnaj v polovině vede jiný americký golfista Cameron Tringale se skóre -7.

Foto: LM Otero, ČTK/AP

Lídr světového žebříčku a vítěz dubnového Masters Scottie Scheffler senzačně neprošel cutem na turnaji PGA Tour Scottish Open, který je generálkou na další major British Open.

Článek

Tringale se pohybuje na okruhu PGA třináctým rokem, ale zatím nezískal jediný titul. V polovině turnaje v The Renaissance Clubu v North Berwicku vede o tři rány před dvojicí krajanů Gary Woodland, Doug Ghim.

Generálky na British Open se účastnilo i 14 nejlepších golfistů z žebříčku, ale polovina už skončila. Cutem neprošli ani například světová čtyřka Collin Morikawa, jenž bude v příštím týdnu na hřišti v St. Andrews obhajovat trofej, nebo osmička Nor Viktor Hovland.

Naopak o čtvrté místo se dělí Angličan Jordan Smith, jenž v pátečním kole zahrál hole-in-one. Eso se mu povedlo na tříparové sedmnáctce, za což on i jeho caddie dostali od sponzora automobilky Genesis luxusní SUV vůz GV70.

Reklama