Hlavní obsah

Turnaj LET Access v Praze vede Nojaová, Češky Burdová se Starou jsou druhé

Golfový turnaj žen Amundi Czech Ladies Challenge evropského okruhu LET Access Series v Praze na Zbraslavi rozjela nejlépe Chiara Nojaová. Šestnáctiletá Němka v prvním kole zahrála 65 ran. Na děleném druhém místě jsou české amatérky Dominika Burdová s Karolínou Starou, které zaostaly o šest úderů. Domácí obhájkyně loňského vítězství a čerstvá profesionálka Sára Kousková potřebovala 76 ran a je až na dělené 26. pozici.

Foto: @ facebook Golfový areál Kaskáda

Ilustrační foto.

Článek

Nojaová, Burdová a Stará se jako jediné tři hráčky na startu dostaly pod par. Normu zbraslavského hřiště splnily Angličanky Gemma Clewsová s Emily Slaterovou, další golfistky včetně 33 Češek zahrály více než 72 ran.

"Skvěle jsem dnes patovala. To byl klíč. Zbraslavské hřiště je známé tím, že je potřeba trefovat správná místa na greenu, to se mi dnes dařilo," uvedla Stará v tiskové zprávě.

Kousková, která na Zbraslavi debutuje mezi profesionálkami, v úvodu se svou hrou trochu bojovala. "V druhé devítce jsem byla potrestaná za dvě špatné rány do greenu, nicméně mě těší zabojování na konci. Takhle budu chtít bojovat i zítra. Vše je ještě otevřené," řekla Kousková.

V sobotním druhém kole budou účastnice turnaje hrát v obráceném pořadí. V nedělním finálovém kole se rozhodne o rozdělení prize money ve výši 37.500 eur (asi 927.000 korun). Vítězka si odnese 6000 eur (148 tisíc korun).

Golfistka Melecká prošla na turnaji LET v Itálii cutem, dvě Češky vypadly

Golfistka Tereza Melecká prošla na turnaji Ladies European Tour v Itálii cutem. Po dvou kolech patří Melecké dělené 29. místo se skóre +1. Další dvě Češky Šideri Váňová a Kristýna Napoleaová se do víkendových kol neprobojovaly.

Melecká, která si minulý měsíc na turnaji v Évianu 20. místem vylepšila osobní maximum na okruhu LET, byla po prvním kole Italian Open třetí se třemi údery pod par. Dnes se jí už tolik nedařilo a v pořadí se propadla do třetí desítky.

Golfista Lieser na European Open v Hamburku o jednu ránu neprošel cutem

Golfista Ondřej Lieser na turnaji European Open v Hamburku o jednu ránu neprošel cutem. Po prvním kole byl se s 73 údery dělil o 40. místo, dnes si o tři rány pohoršil a s celkovým skóre +5 se do finálových bojů nedostal.

Účastník olympijských her v Tokiu Lieser letos hrál pátý turnaj elitní evropské série a cutem zatím prošel dvakrát. Nejlepším výsledkem české jedničky v sezoně je 66. místo z nedávné soutěže v Antverpách.

Po dvou kolech je v čele turnaje evropského okruhu DP World Tour Angličan Jordan Smith se skóre -6.

Golfový turnaj žen Amundi Czech Ladies Challenge evropského okruhu LET Access Series na Zbraslavi (dotace 37.500 eur, par 72) - po 1. kole:
1. Nojaová (Něm.) 65
2. am. Burdová, am. Stará (obě ČR) 71
4. Clewsová, Slaterová (obě Angl.) 72
6. Mühlbauerová (Rak.), Bessaová (Portug.), Turnerová (Skot.), am. Vavrová (SR) 73
10. mj. am. Melichová, am. Macková 74
18. am. Dimitrová, am. Vahalová 75
26. Kousková, am. Mazochová (všechny ČR.) 76.

Reklama

Související témata: