Hlavní obsah

Vedení LIV Golf zvažuje zavedení série i pro ženy

Vlastní sérii turnajů v rámci LIV Golf by mohly mít i ženy. Vedení lukrativní profesionální tour o tom podle šéfa Grega Normana vede diskuse a golfistky o zapojení mají zájem.

Foto: Mike Segar, Reuters

Ilustrační foto

Článek

"Bavíme se o tom pravidelně. Hráčkám se líbí, co náš produkt prezentuje, a ptají se, jak by se mohly zúčastnit. My bychom ženskou sérii LIV rádi viděli," řekl Norman v Adelaide u příležitosti čtvrtého letošního turnaje LIV Golf League. Už prý takto komunikoval s několika americkými i evropskými zájemkyněmi.

Vznik LIV vloni způsobil rozkol ve světě mužského golfu, protože lukrativní série přetáhla z tradičních PGA Tour a evropské DP World Tour hvězdy typu Dustina Johnsona, Brysona DeChambeaua, Camerona Smithe, Phila Mickelsona či Sergia Garcíi. Seriál je financován Saúdskou Arábií a její kritici upozorňují na to, že se země tímto způsobem snaží vylepšit image poškozenou stavem lidských práv.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.