Hlavní obsah

Westwood: Hledejme nový golf

Aby se fanoušci začali více zajímat o golf, světová jednička Lee Westwood doporučuje zavést profesionální turnaje v netradičních formách hry.

Článek

"Jamková hra, rozdělení hráčů do turnajových skupin, golf na čas... Všechno nekonvenční by se mělo vzít v úvahu, jinak se lidé znudí," řekl Westwood pro britský Daily Express. "Jasně, že nechcete mít rychlostní golf při Masters, ale najdou se období roku, kdy bychom měli uvažovat kreativně."

Westwood také vyjádřil údiv nad tím, že anglický golf je sice na tom nejlépe v historii, co se umístění hráčů na světovém žebříčku týče, ale že země přitom pořádá pouhé dva turnaje European Tour.

"Hlava mi to nebere. Máme deset světových Angličanů a tak málo turnajů. Pokud by mi European Tour nabídla, abych se třeba stal vyslancem English Open, rád to přijmu," řekl Westwood.

Zatímco například Ian Poulter v těchto dnech odpočívá na Bahamách, odkud svým kolegům posílá provokativní fotky slunce a moře, tráví patriot Westwood začátek astronomické zimy doma v Anglii.

"V téhle době chodím do posilovny. Hrát golf začnu zase až v lednu," uvedl Westwood, ale odmítl, že by byl zhýčkaný. "Také jsem už stál na drivingu, když pršelo vodorovně. Proč? Přece abych byl zase o něco lepší."

Reklama