Hlavní obsah

Woods vzdal start na golfovém US Open

Tiger Woods se nezúčastní v příštím týdnu golfového majoru US Open. Americký hvězdný hráč se po nedávném návratu na greeny po loňské vážné autonehodě, při níž málem přišel o nohu, necítí fit. Počítá ale se startem na červencovém British Open.

Foto: Twitter @GolfDigest

Tiger Woods se letos na US Open nepředstaví.

Článek

Woods se letos vrátil k soutěžnímu golfu po čtrnáctiměsíční vynucené pauze při dubnovém Masters v Augustě, kde po nečekaně povedeném začátku obsadil 47. místo. Při startu na dalším majoru v květnu na PGA Championship ale po třetím kole kvůli bolestem poprvé v profesionální kariéře z turnaje elitní kategorie odstoupil.

"Moje tělo potřebuje více času, aby zesílilo natolik, aby golf na majoru zvládlo," vysvětlil Woods na twitteru svoji absenci na US Open. "Ale doufám a plánuji, že budu připraven hrát v Irsku na JP McManus Pro-Am (dvoudenní akce na začátku července) a pak na The Open příští měsíc. Těším se, že budu zase u toho," dodal patnáctinásobný vítěz turnajů major.

British Open ve skotském St. Andrews začne 14. července, dějištěm US Open bude od příštího čtvrtka Brookline ve státě Massachusetts.

Reklama