Hlavní obsah

EHF zatím nezveřejnila, zda Česku s Polskem přidělila ME házenkářek 2026

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropská federace EHF zatím nezveřejnila, kdo bude hostit mistrovství Evropy v házené žen v roce 2026. Na dnešním zasedání v Kolíně nad Rýnem o tom měl rozhodnout výkonný výbor. O pořadatelství se uchází také Česko společně s Polskem. Zástupci českého svazu ČTK řekli, že o výsledku jednání zatím nemají informace.

Foto: Adobe Stock

Ilustrační snímek

Článek

Česko se chce podílet na šampionátu tím, že by jeho část hostilo v Brně. Mistrovství mělo původně pořádat Rusko, kvůli útoku na Ukrajinu mu ho ale EHF odebrala. Svazový prezident Ondřej Zdráhala v nedávném rozhovoru během vrcholícího Eura novinářům řekl, že šance jsou poměrně vysoké. Zároveň připustil, že Česko zřejmě dostane šampionát v trochu jiné podobě, konkrétní ale nechtěl být.

Česko dosud velký šampionát v házené nikdy nepořádalo. Svaz ještě za minulého vedení neuspěl se snahou spolu se Slovenskem a Polskem získat Euro žen 2024, předtím stáhl rovněž společnou kandidaturu na kontinentální mistrovství mužů v letech 2022 nebo 2024.

Reklama