Hlavní obsah

Trojnásobný nejlepší házenkář světa Hansen po OH ukončí kariéru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trojnásobný nejlepší házenkář světa Mikkel Hansen ukončí v létě svou výjimečnou kariéru. Informovala o tom dánská média. Šestatřicetiletý hráč oznámil své rozhodnutí na tiskové konferenci v Aalborgu. S tamním klubem ho pojí smlouva ještě na příští sezonu, kterou už by měl strávit v jiné roli.

Foto: Profimedia.cz

Dánský házenkář Mikkel Hansen

Článek

„Tohle léto bude vhodný čas k tomu, abych odložil své boty,“ uvedl Hansen. „Po téměř dvaceti letech, kdy jsem měl tu výsadu udělat z toho nejkrásnějšího koníčka na světě svou práci, jsem připraven udělat tlustou čáru a poděkovat za tuhle dobu,“ dodal.

S dánskou reprezentací Hansen triumfoval na olympijských hrách v Riu de Janeiro 2016 a na posledních třech světových šampionátech. Má také evropský titul z roku 2012, olympijské stříbro z Tokia, dvě druhá místa z MS i ME a z kontinentálního šampionátu ještě bronz. Nejlepším hráčem světa byl vyhlášen v letech 2011, 2015 a 2018.

Svou kariéru se Hansen pokusí uzavřít dalším úspěchem na olympijských hrách v Paříži. Ve francouzské metropoli deset let působil v týmu Paris St. Germain, než se předloni vrátil do Dánska a upsal se Aalborgu. V minulosti působil také v Kodani či Barceloně.

V poslední době se házenkář s typickými dlouhými vlasy potýkal se zdravotními problémy. V poslední sezoně v PSG musel podstoupit operaci kolena, po kterém ho postihla plicní embolie. Po návratu do Dánska dlouho nehrál kvůli psychickým potížím. Momentálně je mimo hru s poraněnými třísly.

Reklama

Související témata: