Hlavní obsah

Bulíř stopl trápení, pomohla i meditace. Myslel jsem na hezké věci, přiznal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až v sedmém zápase se liberecký snajpr Michal Bulíř dočkal prvního gólu v této sezoně. 32letý útočník se poprvé trefil proti Pardubicím. Po individuální akci zvýšil na 2:0. „Doufám, že se to teď odšpuntuje,“ věří. Bílí Tygři nakonec porazili Dynamo 4:3 po samostatných nájezdech.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Pardubice 2:0 (11. Bulíř)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Uprostřed minulého týdne po zápase s Kladnem liberecký kouč Filip Pešán přiznal, že je již otrávený z toho, že zkušení hráči jako Bulíř či Birner v úvodu sezony zaostávají za očekáváním, co se produktivity týká.

„Kluci vědí, že nám zrovna nepomáhají ve velkých minutách, které odehrávají. Trápí je to asi podobně jako mě. Bavíme se o tom denně. Teď už ale začínám být nepříjemný. Doufám, že je to zdravě nabudí,“ prohlásil Pešán.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. HC Dynamo PardubiceVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Bulíř kritiku přijal. „Pak jsme si to rozebrali i spolu, úplně v pohodě. Bylo to hlavně o hlavě, šest zápasů bez gólů je na psychice hrozně znát. Teď jsem se snažil myslet trochu na jiné věci a nemyslet na to, že jsem ještě nedal gól. Začalo to ve Varech, kde už to bylo lepší, teď to dopadlo gólem a jen doufám, že už se to odšpuntuje,“ řekl liberecký odchovanec, který před duelem s Dynamem zaznamenal jen jeden bod za asistenci, byť chodil na přesilovky a s Filippim patřil k nejpilnějším střelcům Liberce.

Na co se snažil myslet? „Na hezké věci. Na rodinu, na krásnou krajinu, kde žijeme… Úplně jsem vypustil hokej z hlavy. Pak to šlo líp,“ přiznal s úsměvem Bulíř, jenž střelecké trápení ukončil s Pardubicemi v 11. minutě, kdy po samostatné akci parádně prostřelil Willa.

„Tyhle situace už jsem taky zažil. Občas jsem v kariéře míval slabší začátky a pak jsem to doháněl. Doufám, že půjde o průlom, začne mi to tam padat a čísla začnou přibývat,“ věří Bulíř. V minulé sezoně libereckého kapitána trápila zranění, ve dvaceti utkáních zaznamenal tři góly a sedm asistencí.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Pardubice, vítězný nájezd FlynnaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Bulda v posledních dnech pracoval na koncovce, a hodně na něm už v minulých zápasech bylo vidět, že má chuť to zlomit. Věříme, že takové branky útočníkům pomůžou. Tohle je další pozitivum zápasu s Pardubicemi,“ liboval si Pešánův asistent Jiří Kudrna po dvoubodovém zisku s aktuálním lídrem extraligy.

„Dnes nám hodně pomohl první vstřelený gól a vedení 2:0. V pátek Varech jsme nebyli horší mančaft, bohužel nás furt trápilo zakončení. Vary střílely a dávaly góly, my ne. Zápas s Pardubicemi byl na naší straně, bohužel ve třetí třetině jsme dostali gól na 3:3 až v samotném závěru, ale urvali jsme druhý bod a zaplaťpánbůh vyhráli aspoň na nájezdy,“ uzavřel Bulíř, jehož parťáky teď čekají tři zápasy venku, kde dosud Bílí Tygři nevyválčili ani jeden bod.

Reklama