Hlavní obsah

Chomutov - Přerov 5:2Chomutov po dvou prohrách zabral

Chomutov

Hokejisté Chomutova zdolali v předehrávce 25. kola první ligy doma druhý Přerov 5:2 a zabrali po dvou porážkách. Účastník extraligy v šesti z uplynulých sedmi sezon si tak upevnil šestou pozici. Přerov neuspěl poprvé po třech vítězstvích.

Článek

Piráti nastoupili už i s kanadským obráncem Sébastienem Pichém, který přišel na sever Čech minimálně na měsíc při zranění beků Viktora Langa a Dominika Tejnora. Jednatřicetiletý Piché v minulé sezoně hrál za Hradec Králové a Litvínov, na začátku tohoto ročníku oblékal dres Pardubic.

Chomutov se ujal vedení v deváté minutě díky brance Jana Rudovského a v čase 27:17 zvýšil v přesilové hře pěti proti třem Petr Stloukal. V úvodu závěrečného dějství pojistil výhru Jan Svoboda.

Před polovinou třetí třetiny snížil dvěma góly během 68 sekund Michal Popelka, který v druhé případě využil přesilovou hru. Za 59 vteřin ale uklidnil domácí druhým gólem v utkání Stloukal. Výsledek ještě dovršil Dušan Žovinec.

Předehrávka 25. kola první hokejové ligy:
Chomutov - Přerov 5:2 (1:0, 1:0, 3:2)
Branky: 28. a 51. Stloukal, 9. Rudovský, 43. J. Svoboda, 60. Žovinec - 49. a 50. Popelka. Rozhodčí: Zubzanda, Jechoutek - Belko, Tichý. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Diváci: 1824.

Reklama

Související témata: