Hlavní obsah

Demolice na úvod. Máme Zlínu co vracet, netají vsetínský útočník Bláha touhu po odplatě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Inkasovali jako první, avšak skóre záhy otočili ve svůj prospěch a svého blízkého rivala nakonec doslova přejeli. Hokejisté Vsetína vstoupili do finále první ligy demolicí Zlína 8:1. Podle útočníka Štěpána Bláhy však Valaši úvodní hladký triumf v sérii v žádném případě nepřeceňují.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejisté Vsetína se radují v úvodním finálovém utkání první ligy se Zlínem z gólu.

Článek

„Ukázalo se, že jsme na soupeře dobře připraveni. Jsme za první bod ve finále hrozně rádi, ale užívali jsme si vysoké vítězství jen do úterní půlnoci. Pak už jsme na něj zapomněli. Je to již minulost. Vždyť hned ve středu hrajeme další zápas,“ uvedl Bláha pro klubový web.

Prozradil, že Vsetínští šli do premiérového finálového utkání s tím, že si musí dát pozor na úvodní minuty. „Přesto jsme hned zkraje dostali gól. Brzy jsme však výsledek překlopili. Ukázali jsme velkou sílu. Na Zlíňany možná dolehla trochu únava z dlouhé semifinálové série s Litoměřicemi,“ uvažoval.

Bláhu potěšilo, že se jeho tým třikrát střelecky prosadil v početní převaze. „Přesilovky mohou hrát ve finále důležitou roli. Kéž bychom takhle pokračovali,“ přeje si.

V závěru střetnutí se naopak jeho tým ubránil za jasně rozhodnutého stavu ve dvojnásobném oslabení. „Měli jsme velkou motivaci nedostat gól, byť by už mnoho neřešil. Pro naši psychiku je ovšem dobře, že jsme to ve třech zvládli,“ pochvaloval si šestadvacetiletý Bláha.

Svěřil se, že na opakování loňského prvoligového finále se Zlínem byl pořádně natěšený. Před rokem byli poměrem 4:2 na zápasy úspěšnější Berani. „Máme jim co vracet,“ netají Bláha značnou touhu po odplatě.

Trochu překvapilo, že se úvodní finálový duel nehrál před úplně plnými tribunami. Zhruba tisícovka míst zůstala v hledišti vsetínského stadionu na Lapači s kapacitou pro 5400 diváků volná. „Atmosféra byla i tak fantastická. Naši fanoušci byli hodně slyšet,“ poděkoval Bláha na dálku.

Přesto věří, že osmigólová výhra přiláká na středeční duel, který startuje v 17.30 h, i další vsetínské příznivce. „Po Velikonocích, které jsou svátky jara, mohou být svědky dalšího velkého svátku. Tentokrát hokejového. Vždyť se utkávají dva odvěcí rivalové,“ vzkazuje.

Kdo se stane vítězem hokejové Chance ligy?
Vsetín
56,6 %
Zlín
43,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2418 čtenářů.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.