Hlavní obsah

Jestli na MS pojedou hráči z KHL, zůstanu doma, má jasno Slovák Lantoši

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po celou sezonu byl jednou z mála světlých tváří Mladé Boleslavi. Hokejový útočník Róbert Lantoši se nakonec stal vůbec nejproduktivnějším cizincem extraligy. Není divu, že na něj bude chtít na šampionátu v Praze a Ostravě sázet také slovenská reprezentace. Má to ale háček. Pokud se v týmu objeví krajané z KHL, nechce být 28letý útočník součástí týmu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hradec Králové - Mladá Boleslav 2:3 pp (64. Lantoši)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Pokud budou v týmu, bude na ostatní vyvíjen tlak, protože hrají s hráči z Ruska. Já osobně tenhle tlak nechci podstupovat. Není to nic vůči hráčům z KHL, ale tlak médií a lidí v Česku by byl neúnosný,“ uvedl Lantoši v podcastu Góly z bufetu.

Rodák z Prievidzi letos v základní části extraligy nasbíral 47 bodů. V Mladé Boleslavi ale příští ročník pokračovat nebude. Objevily se spekulace, že by sám mohl zamířit do KHL, což ale Lantoši popírá.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kladno - Mladá Boleslav 0:1 (2. Lantoši)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Vůbec nevím, kde se to vzalo. Nabídku z KHL bych odmítl, v tomto ohledu mám jasné priority. Peníze by neměly rozhodovat o všem. Jestli se někdo soustředí jen na peníze, není to dobře. Zapomněli jsme, proč ten sport děláme,“ přemítal držitel bronzové medaile z mistrovství světa juniorů z roku 2015.

Účast hráčů soupeřících v KHL na mistrovství světa je na Slovensku velké téma. Tamní hokejový svaz zatím jasno nemá, nicméně tato diskuse se výrazně promítla i do politického boje. Stejně jako například kauza brankáře Júlia Hudáčka, který v lednu podepsal smlouvu s Kladnem, jež po ostré reakci veřejnosti nakonec jeho angažmá po dvou dnech ukončilo.

Přestože o budoucnosti Slováků z KHL v reprezentaci není zatím jasno, připravuje se Lantoši na světový šampionát svědomitě. „Už jsem se bavil s trenéry a udržuji se v kondici, abych v dubnu naskočil do závěrečné přípravy,“ říkal pro deník Nový Čas.

Reklama